Om La mômes Old fashioned

Jag gillar 1900-tals design. Och kanske främst den formgivning som sträcker sig från 1930-tal till 1970-tal där 1950-talet är placerat som en kärna i mitten.

Jag tycker om att omge mig med föremål som är fina att se på, men det är när formen kombineras med funktion som det blir vackert på riktigt. Och just form kombinerat med funktion är ju något som kan sägas känneteckna folkhemmets bruksvaror. Det finns också en annan tanke med mitt samlande och det är att inte köpa nyproducerat i onödan.  

Den här bloggen håller ihop mitt samlande som i första hand går via loppisar och auktioner, eller varför inte via grovsoporna? För jag kan ju aldrig på förhand veta vart jag ska hitta de där föremålen som hör hemma i just mitt hem. Bloggen fungerar lite som en logg för att jag ska komma ihåg vad jag har köpt och när och till vilket pris. Men den fungerar också som en kunskapsbank där jag fyller på med information om föremålen från olika källor.

Så kanske kan just du hitta den information du behöver om formgivare eller serviser på den här bloggen, eller så är det du som kan hjälpa mig med information om föremålen jag hittar.

Än så länge har jag mest köpt för att spara själv, men det är inte omöjligt att jag samlar på mig en eller två saker för mycket. Så om du tycker att du bättre behöver det som presenteras här så går det bra att fråga om prylen är till salu.

/Jenny Bäckström
Stockholm 2012

Du kan kontakta mig på lamomesoldfashioned@live.se

Tekoppar från Karlskrona porslinsfabrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kanske gillar du också