lördag 30 juli 2011

Den inre hallen

Jag har ju visat bilder på tapeterna i hallen förut, men sanningen är att hallen är formad som ett L, så det är som att vi har en inre hall också. Den har vi låtit vara otapetserad och det vitmålade ytskiktet är det ända som är kvar från lägenhetens förre ägare. När vi flyttade in stod en stor ful vit garderob från Ikea här, men den har vi flyttat till Ediths rum där den förvisso är lika ful fortfarande, men den stör inte lika mycket.

Vi ska försöka hitta en sekretär till den inre hallen, men det kan få ta lite tid. Jag vill helst ha en äldre sådan, det vill säga äldre än 1950-tal. Jag gillar att blanda!

Pallen hittade jag på en loppis i Söderbärke, Dalarna för 20 kronor (hurra). Den stora spegeln är från Fröseke. Den trearmade lampan fick jag av en kompis som jag delade lägenhet med när jag flyttade hemifrån. Plastmattan köpte jag på Retromässan i våras.

Plastmattan är lite för lång för hallen, så den är invikt mot väggen.


Det enda eluttaget i hallen ser ut att ha överlevt från start, det vill säga från 1950.

Dubbeldörrarna mot vardagsrummet. När vi tittade på lägenheten inför köp så fanns inte dörrarna där, så jag frågade direkt om de fanns kvar. Tack och lov stod de i källaren och bara väntade. My darlings! Den skarpögde kan ju spana in dörrhantagen, de är nog inte original. Alla dörrar i lägenheten har fått såna handtag, men jag vill nog byta ut dem på sikt.


2 kommentarer:

  1. Dubbeldörrar med glas är så härligt, känns så inbjudande på något sätt. Och den perfekta sekretären kan man nog leta länge efter, både jag och mamma har letat och letat de senaste åren. Min dröm är en 50-talare i teak med stringben. :)

    SvaraRadera
  2. Jag fastnade totalt för speglarna, är ute efter fler speglar då vi helst vill ha en spegel på varje rum. Dessa var ju underbara! :)

    SvaraRadera

Kanske gillar du också