måndag 25 juli 2011

Den svenska lampan?

När jag ändå är inne på lampor så måste jag visa upp den här pjäsen som också följde med hem från Bohuslän. Den är så sjukt maffig tycker jag, nästan grotesk. Med sockeln är den 45 cm hög och den väger 2,8 kg. Är det någon som känner igen den? Jag har ingen aning vart den kommer ifrån, och jag har ingen aning om vad för skärm som ska passa till den. Nu skulle jag behövt någon gammal smakfostrande reklamannons till min hjälp.Oval till formen

Som en skyskrapa

5 kommentarer:

 1. Den är jättesnygg. Och bara såå rätt :) Jag har ingen aning om var den kommer ifrån tyvärr. Utmaningen är förstås att hitta en skärm!

  SvaraRadera
 2. Den är ju hur läcker som helst! Håller med Ulrika skärmar är inte lätt. Jag själv har två oranga höga lampfötter i glas som bara väntar på att få visa upp sig men har ännu inte hittat 2 likadana skärmar i rätt storlek. Men förr eller senare så dyker den eller dessa upp.

  SvaraRadera
 3. Lampfoten är mycket lik en som jag har. Vet inte var den kommer ifrån, men jag kan tidsbestämma den. Vi fick den i present, när vi gifte oss 1971. Originalskärmen påminner i modellen om skärmen på din danska lampa, fast den var "naturvit". Den har tyvärr gått sönder i en flytt.

  SvaraRadera
 4. Når Femtiotalsjakten hittade 2 lampskärmar i torsdags hittade vi även 2 st liknande lampfötter i glas, jag tror att de hörde till lampskärmarna. Jag uppskattat stilen till 65-70-tal, glasbruk kan vara Sea, Skruf, Smålandshyttan eller liknande, möjligen Lindshammar. Jag har sett det mönstret på den runda/rutiga glasöverdelen tidigare, tror det var Sea eller Skruf den gången...jag har bilder på dem som jag mejlar när jag hinner!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också