måndag 18 juli 2011

Koppar från Karlskrona

I en antikbod i Sollebrunn nära Alingsås hittade jag koppar från Karlskrona som matchar en assiett jag köpt på Myrorna förut. Butiken hade så mycket fint jag ville ha, men priserna.. De här kopparna var i alla fall mer än överkomliga med sina 50 kronor styck. Nu skulle jag gärna ha fler delar av denna servis där jag varken vet formgivare eller dekornamn, så nu det blir till att hålla ögonen öppna!
3 kommentarer:

  1. det var en söt dekor! jag kom att tänka på röd salix. vet du, jag hittade nyligen tre röda salix-kaffefat och ett svart. rött är inte min grej så jag köpte bara det svarta, nu hoppas jag på att hitta en ensam kaffekopp.. undrar om man kan hitta det?

    SvaraRadera
  2. Jättesöta koppar! Jag besökte Karlskrona Porslinsmuseum förra veckan och tänkte lägga upp ett inlägg med bilder därifrån senare under dagen. Hittade dina koppar med ljusblå dekor men tyvärr fanns det ingen info om vem som står bakom dekoren. Modellen på koppen känner jag inte heller igen, annars finns det en del modeller med kända formgivare därifrån.

    SvaraRadera
  3. Ja dom var söta! Det är kul när man hittar matchande delar så där. Tyvärr händer det inte så ofta, har en del udda koppar och fat stående men man vet ju aldrig, plötsligt händer det :)

    SvaraRadera

Kanske gillar du också