onsdag 17 augusti 2011

Hur mycket betalar du?


Hur mycket är du beredd att betala för ett par snygga blomkrukor? De här köpte jag vid Stadsmissionens bord på retromässan på Munchenbryggeriet i våras för 160 kronor styck. Hjärnan sa nej och hjärtat ja. Jag ångrar mig inte alls, för jag stöter aldrig på dem på loppis trots att mina blomkrukeögon alltid är på, och jag ser ju på Tradera att den här typen av krukor sticker iväg rätt bra prismässigt. Men ändå tycker jag att det är omotiverat dyrt med 160 kronor för en blomkruka, och jag har ju sett på andras bloggar att de kan hittas billigare än så.

Det är som att folk är galna i den här typen av blomkrukor. Ja, och jag är ju inget undantag. De här är förresten omärkta, men de påminner om de som Porslinsbloggen benämner som "okända blomkrukor".

Vackra lätta penseldrag

Blomfaten är Rörstrands Puck. Endera dagen kanske jag hittar tillhörande kopp. Serien finns i grönt också vad jag vet. 

6 kommentarer:

 1. Jättefina! Vill man verkligen ha något så får det kosta. Jag kan då och då reagera på priset på Marimekkotyger (orginal) men samtidigt vet jag att om jag inte köper det så kommer jag att ständigt ha det i minnet och ångra att jag inte slog till. Det är ju unika saker som man som du säger inte hittar varje dag. Njut och glöm priset och jag antar att du njuter varje gång du tittar på dom :)

  SvaraRadera
 2. Vi har så mycket krukor nu att jag för det första enbart köper stora krukor (om de inte nu är extremt billiga), för det andra enbart krukor till fyndpris, om nu inte man hittar just den där krukan man letar efter, i mitt fall stora City-krukor från UE...:-)

  Dina krukor är såna med okänt ursprung som liknar Ekebys krukor, jag hittade ännu en härom veckan med ränder på. De är snygga i alla fall, tror vi har en sån som din, men i en annan färgställning!

  SvaraRadera
 3. Snygga. Jag fyndade nyligen krukor riktigt billigt. Men är det någon jag verkligen gillar så kan jag nog ge en rejäl slant...

  SvaraRadera
 4. Min allra största Vindakruka tror jag att jag gav 600 kr för - i antikaffär visserligen. Och stora Telluskrukor kan kosta ett par tusenlappar.

  SvaraRadera
 5. Det man oftast ångrar är köpen man aldrig gjorde, så hittar jag något jag är riktigt sugen på burkar jag slå till även om priset är högt. (Om jag har råd...) Men för just krukor så försöker jag hålla mig under hundralappen. Har två busiga katter och det händer ju att en blomkruka går i golvet ibland. Och då skulle jag bli galen om den var en jättedyr kruka. (Ledsen blir man såklart ändå om det är en väldigt fin som är svår att få tag på igen...)

  SvaraRadera
 6. Är det någonting vi verkligen gillar så får det kosta en slant eller två, så som möbler och finare retroprylar. Just nu är vi på jakt efter prylar till lilla gäst-tolaetten. Vi hittade en fin lampa som vi ska utgå efter, det kommer vi berätta mer om på bloggen. hoppas du har haft en toppen helg och att veckan blir bra.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också