måndag 7 november 2011

Shoppat på Gustavsbergsloppisen

Liksom Gila, Porslinan och Maria som har bloggen Prylodesign var jag på Gustavsbergs megaloppis i lördags. Eftersom jag hade lilla E i släptåg så var siktet inte helt skarpt, men jag är glad för mitt enda inköp, Kjell Blombergs vinetaskålar för Gullaskruf. Jag hade en skål sedan tidigare och tänkte senast för några dagar sedan att jag skulle satsa på dessa eftersom just efterrättsskålar var något jag saknade. Den här gången sa det bara poff så var saken biff, märkligt!

Förutom att jag tycker att de är snygga så är de helt och hållet funktionella eftersom de är stapelbara. De är verkligen barn, eller kanske barnbarn då Vineta lanserades 1962, av sitt folkhem och jag gillart, starkt!

Lutande tornet i Pisa?

5 kommentarer:

 1. Synd att vi inte sågs...vi hade nog mest fokus på borden och det som fanns under....inlägg om helgen kommer senare i veckan hos mig...hoppas vi ses på retromässan på lördag! :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med Gila :)
  Skålarna är väldigt trevliga och ett extra + för funktionen att de är stapelbara.

  SvaraRadera
 3. så fina. det är ju min färg, den där gröna! har en gigantisk samling glas i den färgen. dessa efterrättskålar hade gärna fått ta plats i samlingen..

  SvaraRadera
 4. Verkligen synd att vi inte såg varandra där men som Gila skrev så stirrade vi väl alla bara ner på borden... ;)
  Vineta är en tjusig serie, tänker du samla på fler delar än bara skålarna? Ett uppläggningsfat eller två vore kanske inte så dumt till?

  SvaraRadera
 5. Jag vet faktiskt inte om jag ska samla på fler delar. Samma säljare sålde ett kakfat i två våningar i ofärgat glas, Det var fint, men priset inte fantastiskt ;) jag tycker nog de röda delarna är finast. Har du något sådant?

  SvaraRadera

Kanske gillar du också