måndag 5 december 2011

Ilse Roempke x 3


Precis som Porslinan gillar jag Ilse Claeson Roempkes textiltryck. Jag har samlat på mig tre stycken som precis har ramats in och som väntar på att få komma upp på väggen. Tyvärr klarar min kamera inte av trycket från den mörka årstiden särskilt bra, men jag kunde ändå inte vänta med att dela med mig av de förtjusande trycken.

Roempkes textiltryck dyker upp titt som tätt på Tradera, och man behöver inte betala många kronor för dem. Mina tryck har ju motiv av kvinnor, men jag har sett andra som har en mer folkloristisk stil. Jag tycker också att flera av dem har ett religiöst uttryck. Jag har inte hittat så mycket info om Roempke annat än det som finns på Wikipedia, och som ni också kan se via länken till Porslinan.
Den här har ett aningens större format än de andra. Alla tre är runt 30x40 cm.
Likadan som Porslinan har, och kanske det tryck som jag sett flest gånger på Tradera
Den här har jag visat förut, hittade den i somras på en loppis för en femma tror jag

10 kommentarer:

 1. Gillar dem mycket! Jättefina!

  SvaraRadera
 2. Vi har ett par stycken inne, "Familj" och "Vår" (nr 2 bland dina stora bilder). Vi har haft fler, bland annat "Orient" och "Promenad" (den blå varianten) - min favorit var "Promenad" :) den ser du här: http://www.wanjasvardagsrum.se/s6_ilse_roempke_textiltryck_promenad_blatoner.jpg
  Jag gillar verkligen hennes stil, även på keramiken!

  SvaraRadera
 3. Jättefina, och så snyggt det blev med enkla vita ramar till! Är extra avundsjuk på den i miten på översta bilden, vann budgivningen på en likadan på Tradera men den slarvade posten bort...
  Annars har jag också haft turen att fynda prisvärt på loppis, snacka om billig konst!

  SvaraRadera
 4. vackra färgställningar, helt i min smak!

  SvaraRadera
 5. Jättefina! Ska börja kolla efter dem på Tradera!

  SvaraRadera
 6. Superfina tryck. Hade själv en liten tavla i en skön grön färg med ett suggestivt skogstryck från Ilse. Tyvärr sålde jag den igen - och ångrar mig naturligtvis! Så min devis är - sälj aldrig nåt, man kan ju ångra sig! :-)

  SvaraRadera
 7. Ja och det är ju sällan man ångrar något man köper, utan det är det man inte köpte som man ångrar..

  SvaraRadera
 8. Hej - har samma som Du med flickan och fågeln i Grönt - fick väl pröjsa en 5:a ungefär även jag - Grattis syster till fyndet! skall rama in den precis som Du gjorde !

  SvaraRadera

Kanske gillar du också