måndag 6 februari 2012

Veckans första


En sväng till Myrorna gav mig en vas i perfekt skick formgiven av Gunnar Ander för 35 kronor. Den lila vasen är knappt 20 cm hög med vit insida. Roligt nog så sitter en del av etiketten kvar och det är därför jag vet att det är Gunnar Ander som ligger bakom. Jag tror också att vasen är gjord för Lindshamars glasbruk, men etiketten är halvt avskavd så det är lite svårt att se.

Det andra fyndet var en blomkruka som jag bara har sett på bild förut. Den har en spricka, men för 15 kronor så var det inget att tveka över. Just blomkrukor tycker jag kan ge ett fint intryck även om de är lite sjaviga, och om man bortser från sprickan är den mycket fin i glasyren. Krukan är ca 12 cm hög och 15 cm i diameter.

Krukan  tillverkades för Rörstrand till en början. Sedan tog Steninge över tillverkningen och just den här har Steninges signatur i botten. Hur vet jag nu detta då kan man ju fråga sig? Jo kunskapsbanken Porslinsbloggen har ypperligt bra information om krukan vilken ni kan läsa här :)


4 kommentarer:

 1. Mycket tjusiga fynd som jag dessutom tror passar mycket bra hos dig! Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, när det gäller fina planteringskrukor gör det inget om det finns någon liten spricka.

  SvaraRadera
 3. den krukan stod jag och fnulade på i göteborg, tror bara den kostade en femma men jag har inte så stor plats att köpa saker bara för att sälja vidare, och jag ville inte ha den själv.. den är för snirklig!

  SvaraRadera
 4. vasen hade jag gärna lagt rabarber på.
  Brukar aldrig hitta något på Myrorna längre. Kul att du gjorde två fina fynd.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också