måndag 12 mars 2012

Köpt på Retromässan


Jag frågade förut om någon ville gissa på vad jag köpte på Retromässan och Maria som har Prylodesign och Jan som har bloggen Form55 var rätt ute när de gissade på vit vas och Upsala Ekeby. Jag blev väldans glad när jag hittade Anna-Lisa Thomsons vas  för 125 kronor. Vasen är cremefärgad, 16,5 cm hög och ingår i serien Lancett som tillverkades 1949, serien finns också i ljusgrönt vad jag vet. Den  här vasen är omärkt med en svart kråka under vilket nog kan tyda på att den tillhört någon sorts andrasortering, men den är tillräckligt fin för mig.


Jag har ytterligare en vas (ljusgrön denna gång) på ingång som är utan märkning, men med samma typ av relief som vasen ovanför till vänster. Den kommer att göra sig fint i hop  med den här samlingen.

11 kommentarer:

 1. Säga vad man vill med nästan allt porslin & keramik är fina i grupp!

  SvaraRadera
 2. Mycket snygg! Jag hade en lägre grön som Loppistan fick köpa förra året, sen har jag ett jättefat i samma glasyr som denna Lancett. Frågan är om jag ska ha kvar det eller ej...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna köpa om du ska sälja

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Jätte fin! Kul att se att det går att fynda på en mässa också. ;)

  SvaraRadera
 5. Nu är jag trött :) Skriver i någon annas kommentar. Det låter som om du gjort ett riktigt bra och framför allt fint fynd på mässan. Grattis!

  SvaraRadera
 6. Tjusig!

  Nånstans har jag en stor modell av denna vas och färg nerpackad. Är det något som är intressant? Maila mig i så fall på ueblogg@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Oj, vad snyggt allt var ihop. Bra kombinerat!

  SvaraRadera
 8. Åh så snygg! Jättefin samling du fått ihop, jag skulle gärna ha motsvarande i den ljusgröna glasyren. :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också