lördag 3 mars 2012

Megaloppis i Gustavsberg

Nej den blev inte min..

Det här var det första jag såg när jag kom till megaloppisen i Gustavsberg idag, en golvvas av Anna-Lisa Thomson för 1390 kronor. Det var inget dåligt pris tror jag, men det spelade ingen roll, för jag spelar inte i den ligan just nu, och alltså fick den fick stå kvar. Undrar om någon annan blev den lyckliga vinnaren, jag menar köparen?


Så här såg det ut någon timme efter öppningsdags idag, rätt knökat helt enkelt och med ett ganska fint utbud av grejer. Jag fick t.ex. äran att se hur en oemotståndlig och stor orange bordslampa i glas gick bort för bara tvåhundra kronor rakt framför mina ögon, suck.. Desto roligare var det att träffa på Maria (Prylodesign), Maria (Gilas grotta), Linda (Porslinan), Cinna (Tusen vaser), Erika (Mangania du älskade) och Brittmari (Randiga Tråden). Cinna hade bjudit hem till visning av sina vaser efter loppisen, men av olika skäl så följde jag inte med dit idag. Vi får säkert höra skvallret från de andra bloggarna dock!


Ni som läser min blogg vet ju säkert att jag har samlat på mig några Ilse Roempke-tryck. Den ovan, som heter Fjärilar, har jag inte köpt idag, men likväl bytt till mig av Porslinan och fått överlämnad idag. Visst är den fin! Nu ska jag bara köpa en ram och se till att den kommer upp på väggen. Mina andra Ilse-tryck har jag visat här.Apropå ramar så kan vi raskt gå över till dagens inköp som nog blev ganska modesta för att vara jag. Det var mycket jag ville ha, men jag hade verkligen bestämt att det skulle bli riktiga loppispriser av det hela. Först ut är två gamla ramar som jag köpte för 30 kronor styck (de är i helt fel storlek för Ilse-tyrcket). Jag tyckte att jag såg sådana här ramar på nästan varenda bord, men de här två var nog bland de billigare. Jag har några ramar av den här typen sedan tidigare, men det känns som att man inte kan få för många, och de kan vara bra att använda som present också fall det kniper. Jag tycker dom är så vackra, och skulle nog kunna tapetesera en hel vägg med dem, de behöver inte ens ha  något innehåll.


Jag hittade också en gryta från Kockums i fint skick för 20 kronor. Det är den till vänster i bild, för den till höger har jag sedan tidigare. Serien heter Kalas.


Sist ut är en gallerkruka som blev min för fem kronor. Den är stor och jag ser framför mig att den snart innehåller en vacker Mårbackapelargon, för det börjar väl bli säsong nu. I år SKA jag få pelargonerna att överleva hela sommaren, och vintern med för den delen!!

Det var ungefär allt för idag. Billigt och bra blev det i alla fall för min del. Jag tror inte att någon i "Gänget" kom tomhänt därifrån, så det ska bli kul att se vad som fyndades på de andra bloggarna.


7 kommentarer:

 1. I'm alway impressed about swedishfleamarkets! great!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  jag såg ett Roempke tryck idag, ca 40x60 cm i fint skick. Tror de skulle ha 20 eller 50 kronor för det. Ska jag åka dit nästa lördag och ta en bild och skicka till dig? Tror du skulle gilla det. (Jag ska ändå dit så det är inga problem:-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. det får du gärna göra :) Så länge som det inte är hennes mest religiösa eller folkloristiska uttryck så är jag intresserad. Speciellt den här är jag ute efter:

   http://www.wanjasvardagsrum.se/s6_ilse_roempke_textiltryck_promenad_blatoner.jpg

   så ser du den får du gärna köpa den direkt om du kan lägga ut så länge :)

   Radera
 3. Den pampiga vasen såg inte jag. Alltid lika trevligt att träffas.

  SvaraRadera
 4. Roempke-trycken är så himla fina! Om du någon gång snubblar över en dubblett, för en billig loppispeng, så får du gärna säga till :)

  Precis som dig så är jag svag för gamla ramar. Har du sett min vägg med dem? Misstänker att du skulle uppskatta den! http://denlilladockan.blogg.se/2011/august/no-colors-anymore-i-want-them-to-turn-black-1.html

  SvaraRadera
 5. Den där krukan stog jag också och fingrade på :-) Men jag var såååå dum att jag inte frågade om priset, grattis!!!

  SvaraRadera
 6. Jättekul att träffa dig - både igår och idag! :) Kockums har jag haft i massor eftersom jag kommer från krokarna, men just de här ljusblå med blommor är de enda jag inte tröttnat på eller gett bort, tycker de är jättesöta.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också