lördag 21 april 2012

Fredagsmiddag i södra förorten

Vi gör det gärna enkelt för oss på fredageftermiddagen. Det ska kännas helg, men får inte vara för ansträngande. Vi kokar lite pasta, gör en pesto, lägger upp några körsbärstomater, skär upp mozzarella,  avocado och tar fram lite oliver. Mer kompliceat än så behöver det inte vara för att bli gott och vara lite festligt.


Merimekkoskålen som peston serveras ur är nytillverkad. Resten av glas och porslin har jag hittat på loppis eller auktion. Arthur Percys Refflaassietter gör sig utmärkt som uppläggningsfat. Vattnet serveras i Kjell Blombergs små ISI-glas för. Tallrikarna är från Gefle med Helmer Ringströms dekor Delfi.


Ljusstakarna köpte jag nyligen på erikshjälpen och dess manchetter har jag hittat på loppis vid två olika tillfällen.


Några jordgubbar på Oiva Toikkas coasters Kastehelmi, för Arabia

11 kommentarer:

 1. Klarglas och mässingsljusstakar. Rätt tveksam till om det kan bli så mycket bättre :) Riktigt fint! Hade gärna suttit vid det middagsbordet :)

  SvaraRadera
 2. Instämmer med tidigare kommentar!!! Vem skulle kunna tacka nej till en inbjudan för att avnjuta ett sådant bord?

  SvaraRadera
 3. Trevlig helg! Har ni blivit fyra i familjen än?

  SvaraRadera
 4. Mysigt.....OCH gott! En bra kombo :)

  SvaraRadera
 5. Så vackert uppdukat! Maten var säkert god som den var, men det blir alltid extra gott när det är så fint dukat med. :)

  SvaraRadera
 6. den omfattande måltiden satte inte fart på den lille/lilla invånaren i magen då? låter han/hon fortfarande sig väntas på?

  SvaraRadera
 7. Vad läckert det ser ut. Man äter ju till hälften med ögonen och detta var verkligen ett festbord - både för ögon och mun!

  SvaraRadera
 8. Hej fina du! Om bebisen inte kommit ännu och du känner för att svara på frågor så kan du kolla in inlägget om utmaning i min blogg! :)

  SvaraRadera
 9. Färgglatt och nyttigt! Trevlig lillhelg i morgon;)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också