tisdag 3 april 2012

Grön skön vas


Via Tradera ropade jag in den här vasen för 106 kronor. Den fanns dessutom i Stockholm så jag slapp frakten. Det är en stor vas, ca 25 cm hög och 17 cm i diameter. Den är inte felfri då den har några naggar i glasyren, men det känns okej med tanke på priset och storleken i kombination med att jag verkligen ville  ha vasen.

Vasen är omärkt, men en gissning är att den är tillverkad av Upsala Ekeby för Örjan eller Glory keramik. Det brukar ju vara så med den  här typen av omärkta vaser. Det spelar egentligen ingen roll för jag är nöjd med mitt inköp oavsett. Det finns förresten en likadan vas ute på Tradera just nu i mörkare grön glasyr. Den verkar också bli betydligt dyrare. Kanske hade jag tur när jag ropade in min vas, jag upptäckte auktionen av en slump bara någon timme innan den tog slut.

Jag har också spanat in en väldigt stor Lancettvas på Tradera i vit glasyr, men priset har sprungit iväg och hamnat utanför min liga just nu. Ska bli intressant att se vart priset landar, just nu är den uppe i 650 kronor. Istället tänkte jag ta bilen till Erikshjälpen i Vårby som har öppet idag och se om det finns några fynd. En aktivitet per dag, det är ungefär vad jag orkar just nu, i bästa fall! Det är fortfarande 1 ½ vecka till planerad förlossning, men förra gången jag var gravid gick jag över, så jag får säkert räkna med att göra det den här gången också.


13 kommentarer:

 1. Detta är en Glory :-) Hur vet jag nu det..? Jo, jag har (haft) en rundare variant av samma vas, den var märkt med etikett och dessutom godsmärkt 1044/95. Alltså, tillverkad av Ekeby.

  SvaraRadera
 2. Fin pärla du har visar hem :)

  SvaraRadera
 3. Så snygg! Jag har en likadan men skulle kunn atänka mig att äga närmare ett dussin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det är svårt att få nog av dessa organiska former i gröna glasyrer. Mitt begär är också stort!

   Radera
 4. Har också en som jag ropade in för en tia på auktion för något år sedan, tycker den är jättesnygg.Tur att Herr Movarp finns för nu vet jag var den kommer ifrån också !! Glad Påsk /Tora

  SvaraRadera
  Svar
  1. En tia! Det var onekligen ett riktigt fyndpris :)

   Radera
 5. De är så rasande fina ekebykrukorna du har med deras vackra glasyrer och mjuka former. Verkligen.
  Ja, mitt krukfynd var verkligen ett fynd förresten. Jag fattar fortfarande inte att vi fick dem. Ett par av dem har förvisso små naggar men resten är hela. Vi lade ett vad vi uppfattade som skambud och gick hem på det. Ibland ska man ha tur!

  SvaraRadera
 6. Jättevacker vas i mycket fin glasyr! Har en liknande fast lite mindre och i ljusare grön glasyr och gissar också att de är från Glory/Örjan.

  Såg tyvärr din kommentar om våffelvaserna lite sent, de hade redan hunnit bli tingade på facebook. Men som tur är har jag två små blå som du kan få ta hand om ifall du är intresserad? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg också att de gick på "börsen". Ingen fara på taket. Och tack för erbjudandet om de små blå, men just blå är jag inte ute efter (om jag nu inte skulle råka springa på en på loppis till vrakpris, ja du vet hur det är.. ;) Kanske kan du sälja dem på magaloppisen snart?

   Radera
 7. Kul att följa din bligg här kommer en liten hälsning från oss :)

  Glad påsk!

  önskar herr och fru Ljunggren /Retroprylar

  SvaraRadera

Kanske gillar du också