måndag 30 juli 2012

Skolplanschen

Bergsyra och Ängssyra
Oj, jag har så mycket grejer att visa upp på denna blogg från sommarens loppistur (och ett par Traderaköp), att jag knappt vet vart jag ska börja. Inköpen visas i alla fall inte upp i inköpsordning, det verkar vara det enda som är säkert.

Mycket prylar gör ju att det blir rätt trångt hemma, så igår tog jag med min tålmodiga och fina familj för att tillbringa dagen på backluckeloppis vid Siggesta gård på Värmdö och sälja av lite gammalt bråte. Retrofantaster kanske inte hittade så mycket vid vår bil även om det fanns några godbitar bland lampor, speglar och keramik.

Vid ett av de andra borden hittade min man en espressomaskin och kaffekvarn av första klass och när den i slutet av dagen stod kvar prutade vi lite och slog till. Nu ska den bara servas och därefter bör vi få gott kaffe i många år framöver. Tyvärr är den inte retrosnygg, så den får inte vara med på bild, idag i alla fall. Men det känns mycket bra att få återanvända det någon annan inte längre vill ha i stället för att köpa en helt ny.

Ögonfröjden den här dagen består i en skolplansch som såldes vid ett av borden igår av en ramverkastad som rensade förråden. Jag har letat efter en hela sommaren och 150 kronor känns som ett riktigt fynd!

Gillar verkligen den medföljande inramningen

Detaljrikedomen känns oändlig
Planschen är från P. A. Nordstedt & Söners förlag


3 kommentarer:

 1. Det har verkligen blivit inne med skolplanscher och då, speciellt blommotiv . Dom kan kosta hundratals kronor! Jag har också hemma, en med lejon och en med samer. Så många planscher har gått till spillo men nu ser man dom med andra ögon,,,en del av vår historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag veeet, det är superinne, och jag erkänner villigt att jag fallit för skolplanschtrenden. Men visst är det kul att de bevaras och inte bara slängs bort. Jag tycker att min plansch är oerhört vacker!

   Radera
 2. Håller med du!
  Det är så himla härligt att kunna köpa det man behöver (vissa saker, absolut inte alla) begagnat i stället för att piska på tillverkningen och konsumtionen.

  Planschen var ett fynd! :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också