fredag 27 juli 2012

Taklampan


I sommar har jag haft turen att få två saker av före detta kollegor. Den här lampan till exempel har hängt på en gård i Västerfärnebo i Västmanland. Jag har precis bytt elen och tagit av tyget som satt på lampskärmen. Det alldagliga tyget var inte original så det tog jag bort utan dåligt samvete, men återstår alltså att hitta ett nytt som passar, och att försöka sy ihop det förstås. Känns som en avancerad utmaning för mig får jag erkänna, men det ska nog gå om jag kan använda förlagan som mönster. Den gamla elen satt i en tygsladd, men den är alltså utbytt till en ny tygsladd nu. Kåpan mot taket är gul vilket väl är rätt ovanligt, och den roliga mittengrejen som är svart/gul gömmer faktiskt en sladdvinda! Jag har inte sett en sån konstruktion förut.

Lampan ska placeras i köket och jag lovar att visa upp det färdiga resultatet vid tillfälle. Tack snälla A för att jag får ta över dina "leftovers"!


5 kommentarer:

 1. Den var ju hur snygg som helst!

  SvaraRadera
 2. Med rätt tyg blir den verkligen ett blickfång. Det går säkert bra att sy skärmen. Jag brukar använda gamla tyget som mall, som du säger. Sedan är det bara att sy, prova, klippa bort, sy igen, prova igen osv. Inte svårt.

  SvaraRadera
 3. Kommer säkert bli urhäftigt!
  Har förresten bytt namn på bloggen från Krupnikov till Tant Emmas bravader vilket leder till att adressen ändrats. Fast jag dirigerar om traffiken från gamla till nya ett tag.
  http://tantemmasbravader.wordpress.com/2012/07/28/jag-byter-namn-pa-bloggen/

  SvaraRadera
 4. Cool! men är den verkligen gul då? Jag har en sjuttiotalslampa där den vita plastkoppen blivit gul av ålder i ungefär den där nyansen. Gul och svart känns väl annars som rimlig kombo. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den här är helt och hållet plastigt gul som smör. Det är inte patina :)

   Radera

Kanske gillar du också