tisdag 18 september 2012

Kan man få för många koppar?


Och för att inleda med något helt annat. Jag säger bara Årsta Mercado, vilken kick. Min försäljning gick strålande i söndags och den första timmen önskar jag att jag haft en assistent vid min sida som hjälpt till att packa :) Hoppas att alla som köpte min överblivna fynd blev nöjda med sina nya fynd! Lampan som jag skrev om tidigare fick följa med hem igen, och det berodde inte på att ingen ville köpa den, utan att jag inte klarade av att sälja den. Så kan det va!

Själv kom jag därifrån många grejer fattigare, men med två små nya inköp, en Rörstrand Fiesta kaffekopp och en Upsala Ekeby Crocus tekopp.


Jag köpte bara en kopp fast det fanns åtta. Jag ångrar mig redan, jag borde ha köpt minst två, men jag har fått för mig att jag vill ha ett gäng av dessa koppar i olika dekorer. Bra pris, femtio kronor.


Crocus har handmålad dekor av Ellen Mortensson. Denna med lila rand på fatet, men jag tror att den också finns med grön rand.Jag har också utökat med ytterligare en Rörstrands Mon amie kaffekopp av den raka modellen. En liten felstavning på Tradera gjorde att ingen annan än jag hittade till den verkade som. Fyndpris med andra ord!


Sen har jag hittat den här tekoppen som heter Sigill och är från Rörstrand på loppis. Jag har aldrig sett vare sig dekoren eller koppmodellen förut, men den är ärtig värre tycker jag.


Som avslutning vill jag efterlysa ett fat till min ensamma lilla kopp. Helst med Aslögdekoren som ni kan se hos Porslinsbloggen.

12 kommentarer:

 1. Ja, jag förstår dig, jag hade köpt alla Crocus-kopparna. Du hade fått minst 300 kr/st om du sålt dem på Tradera...

  Tyvärr har jag inget extra fat till Aslög, jag lyckades ju byta bort mitt enda ex. av fatet eftersom jag trodde jag hade flera kvar...så kan det gå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj jag har ju uttryckt mig slarvigt. Det var fiestakopparna som det fanns åtta av. Crocus fanns det bara en av, hos Kaksmulan.

   Radera
 2. Nej, nej, man kan inte ha för många koppar! Sigill var en ny bekantskap för mig också. Kul att se!

  SvaraRadera
 3. Crocuskoppen är ljuvlig. Å nej! Jag tror inte det går att ha för många koppar!
  Jag älskar MonAmie. Fastän jag egentligen försöker hålla mig åt det gröna så äger jag naturligtvis några såna också :-) Känner igen mig i glädjen vid försäljningen. Det är så kul när det går bra!
  Skönt att rensa...så man kan fylla på med nåt nytt *ler*

  SvaraRadera
 4. Åh vilka fina koppar! Kul att det gick så bra på mercadon :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Söndagens mercado kan väl inte beskrivas som annat än en succé! Underbart väder och jättekul att träffa dig igen! :)
  Ska lägga upp ett inlägg med mina fynd från söndagen senare ikväll.
  Crocuskoppen är en klar favorit hos mig, skulle gärna bli ägare till en sådan någon gång!

  SvaraRadera
 6. Åh nej, man kan inte ha för många koppar. Inte heller ugnsformar, askfat, tallrikar, lampor, gardiner, ljuslyktor osv osv
  Hade gärna varit stolt ägare av Crocuskoppen. Så fin.

  SvaraRadera
 7. Du, jag undrar om jag stod och "glodde" rakt på dig utan att känna igen dig i söndags. Tog en snabb runda från butiken till torget och först när Emma berättade att du hade stått där slog det mig att jag nog stod och stirrade på dig och ditt bord. FLÅT! :) Var alldeles loppismosig i huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad roligt. Bara lugn, jag skulle ha känt igen dig om jag sett dig, vilket jag alltså inte gjorde uppenbarligen, so no hard feelings ;)

   Radera
 8. Hej! Tänk att jag läst din blogg och inte förstod att det var du som stod mittemot mig på loppisen! Kopparna känner jag igen:) och du får gärna köpa fler om du vill! Kul att ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vilken tur! Jag undrade så hur jag skulle komma i kontakt med dig :) jag vill absolut köpa en till kopp!

   Radera
 9. Jag förstår att lampan åkte med hem igen, den är riktigt fin. Det är kaffekopparna också, speciellt Fiesta med sin skarpa, röda färg.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också