torsdag 21 februari 2013

Vykort från Frankrike

Det känns ju lite trist att låta det va helt tyst här på bloggen så jag tänkte att jag kunde visa några bilder från de närmsta omgivningarna.
Här är huset vi hyr just nu. Eller vi hyr en del av det, giten som det kallas, ägarna bor i ena delen och vi i den andra. Vi bor i den del som är rakt fram, med de öppna fönsterluckorna. De har också ett gästhus på tomten och en pool som gömmer sig under den vita plastkupolen. Husets inredning är ganska bohemisk fyllt av franska stilmöbler och antikviteter i mörkt trä och på väggarna hänger massor av målningar av blandad kvalité. Det finns också fler speglar än vad jag kunnat räkna till. I mitten av rummet, framför öppna spisen tronar en gigantisk röd skabbig skinnsoffa alá 80-tal. Inredningen förtjänar antagligen ett helt eget inlägg tror jag.
Vi har haft några frostnupna nätter nu, med soliga dagar där temperaturen letat sig upp till ungefär 8 grader. De här bilderna har jag tagit på morgonen när trädgården legat inbäddad i frosten.
Grinden till huset. En gång var den grön och sen har den blivit vitmålad. Fast den har ändå antagit en grönaktig ton med hjälp av naturen 
Här växer det ofta murgröna på de höga träden. Murgrönan är grön och stark året om vad det verkar.
Våren är verkligen här, men det är en viss kamp fortfarande.

I grannbyn som heter Courances finns ett så himla vackert slott. Det är privatägt men har öppet för guidade visningar och mot avgift kan man få vandra runt i trädgården. Där finns en japansk trädgård och ett tehus som vi har besökt ett par gånger förut. Fast ännu är slottet stängt för säsongen. Jag tror de öppnar i mars eller april.
I Courances finns också den här skylten som visar vägen mot Paris. Paris ligger endast ca sex mil bort.


Typiskt franskt med fönsterluckor för fönstren och slutna hus mot gatan. Jag har dock lärt mig att att innanför den slutna fasaden kan det dölja sig den mest fantastiska miljö.
Här är favoritbageriet som också det ligger i Courances. Det ser kanske inte så roligt ut på utsidan, men de bakar fantastisk bröd. På onsdagar håller de stängt.
Här är morgonens inköp. En baguette förstås, tre croissanter,  två pain aux chocolat och ett grand campagne för totalen ca 60 kronor. Fyndpris förstås!
Jag har lyckats lista ut att det är en loppis inte allt för långt härifrån den 3 mars, det blir spännande och reportage följer. Hej så länge =)6 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Ser fram emot att se eventuella loppisfynd!

  SvaraRadera
 2. Ser himla mysigt ut! Hoppas ni har det bra :)

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen mysigt ut! Vad skönt att åka iväg och lämna kalla och snöiga Sverige!

  SvaraRadera
 4. Lyck till med loppisbesöket. Ska bli spännande att se hur det är. Brödet ser inbjudande ut. Lite skillnad mot ICAs utbud.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också