torsdag 26 maj 2011

Vasen med stort VDen här keramikvasen köpte jag på en garageloppis för några veckor sedan när ett gammalt par renasde ut sitt hus för att flytta till lägenhet. Den är ca 35 cm hög och är omärkt, men vad spelar det för roll när den har en sån underbar form? Jag kan sitta och beundra den i evigheter och tänka på vilken tur jag hade som hittade en sån fin vas för några ynka slantar som skramlade i fickan.

6 kommentarer:

 1. Jag har en bra gissning, men behöver en bild på undersidan för att vara säker :-)

  SvaraRadera
 2. Har kollat mitt bildförråd nu, får jag gissa att det finns några bokstäver och en siffra intryckt i godset..? IP 4 eller möjligen IP 3?

  SvaraRadera
 3. Herr Movarp tänker nog på dessa :-)

  http://precisensan.com/antikforum/showthread.php?18983-Mangania-Du-Älskade-Del-6/page9

  Titta på tredje inlägget på sidan så kan du se mina två, lika eller hur!?!

  SvaraRadera
 4. Ja jösses, vaserna på bilden ser ju exakt ut så. Nu får jag erkänna att jag inte kontrollmätt min vas, den kanske inte alls är 35 cm hög, utan mitt ögonmått kanske är riktigt dåligt.

  Och vi får ge oss till tåls tillsvidare, för vasen ligger inpackad i en flyttkartong som jag inte kommer åt för tillfället..

  @Herr Movarp: Den har ingen märkning intryckt i godset vad jag kunnat se, däremot ser det ut som den har en rest av en avskavd etikett, eventuellt.. Jag får återkomma i frågan.

  Jätteroliogt att få så mycket feedback :)

  SvaraRadera
 5. Vasen är från Gefle, modellen heter IP, numret är storleken (1, 2 eller 3 såg jag i boken). Glasyren på din vas heter "Parad", jag har själv en annan vas från Gefle i samma färg och dessutom en blå likadan som din, men lägre. Grattis till en riktigt fin vas!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också