måndag 6 juni 2011

En helg i gult

Som av en slump så hamnade jag på en bakluckeloppis vid Ulva kvarn i går när vi körde runt  i Uppland på sociala aktiviteter och för att klättra. Jag skulle egentligen besöka deras etablerade antikbod men fick rena rama festivalstämningen på köpet, oj vilket drag! Jag har aldrig varit på bakluckeloppis förut och här var det säkert 100 bilar (eller nåt) som stod och krängde grejer. Fantastiskt! Jag lärde mig att när man ser något som man vill ha så köper man det direkt och går inte iväg och funderar ett tag, för då kommer någon annan och köper det i stället.. Det var det där med att gapa efter mycket så att säga.

Helgen slutade i alla fall med några mindre inköp.Ett fat från Gabriel. Färgåtergivningen är bättre i första bilden
En karott från Uppsala Ekeby. Utmärkt att ha köttbullar i sa den som sålde. Utmärkt att ha köttbullar i sa min man. Jag äter inte ens kött..
EDIT: Karotten kommer förstås från serien Fyris, formgiven av Sven-Erik Skawonius. Tack för upplysande kommentarer där det även länkats till andras inlägg.Marianne Westmans kopp modell RH med dekor Cuba köpte jag på Emmaus i Gryttby. Fatet saknades, men nog känns det väl lättare att hitta ett ensamt fat än en ensam kopp. Tack Porslinsbloggen för den  mer detaljerade informationen

4 kommentarer:

 1. Mycket fint! Jag har ju också haft en period med mycket gult. Färgen lättar upp!/Maria

  SvaraRadera
 2. Åh, den superläckra karotten från Upsala Ekeby heter Fyris och är formgiven av Sven-Erik Skawonius, du kan läsa mer om den i mitt inlägg här (där jag även länkar vidare till Femtiotalsjakten och Porslinsbloggen):
  http://porslinan.blogspot.com/2011/02/fyris-bara-karotter.html

  SvaraRadera
 3. Å tackar tackar, så det är en Fyris ändå :)

  SvaraRadera
 4. Fyris finns i tre färger, gul grön och röd, med lock i samma färger i olika kombinationer. Jag har också en del varianter, främst röda, men även en gul med grönt lock.

  Koppen passar inte bara till "Cuba" utan även till "Granada", bara faten är olika.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också