fredag 3 juni 2011

Favoriter del 1

Alla har väl sina favoriter. Det här är min absoluta favorit i kategorin ljusstakar. Tyvärr vet jag inget om den annat än att den är från Gustavsberg, men att googla Gustavsberg och ljusstake har inte gett mig resultat... Jag kommer ihåg att en vän hade en sådan och jag gick alltid och suktade efter den. För kanske 10 år sedan så hittade jag en likadan på Bungalow på Kungsholmsgatan och lyckan var gjord. Jag vet att jag sett något exemplar vid ytterligare tillfälle, och just nu förefaller det helt obegripligt att jag inte köpte på mig den också. Jag skulle inte låta ett sånt tillfälle passera en gång till.

EDIT: Form 55 hade tippat på Rörstrand eller Bo Fajans, men nedan ses i alla fall märkningen. Porslinan hade sett den på Tradera tillskriven Karin Björquist.

EDTIT 2: Serien heter Näckros och är formgiven av Britt-Louise Sundell.


4 kommentarer:

 1. Rörstrand eller Bo Fajans skulle jag ha gissat på om jag inte visste tillverkaren. Tror inte att jag har sett någon sådan förut. Stig Lindberg kan vi nog avfärda.

  SvaraRadera
 2. Så fin! Jag såg en likadan på Tradera för ett halvår sen, budade men vann tyvärr inte. Tror att den tillskrevs Karin Björquist i annonsen men det kan man ju tyvärr inte lita på.

  SvaraRadera
 3. Hej, jag editerade lite i inlägget så att era synpunkter kom fram lite.

  Kommer du ihåg vad den gick för på Tradera? Jag tror jag köpte den här för 20-30 kronor, men det var ju förstås ett tag sen :)

  SvaraRadera
 4. Jättefina och stilrena!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också