onsdag 29 juni 2011

Ingrid Atterberg igen

I Petter Eklunds bok Formsagor kan jag inte läsa om Ingrid Atterberg. Det är lite synd tycker jag. Både hon och Mari Simmulson är exkluderade, inte vet jag varför, men vi får väl anta att det finns ett bra skäl?! Vill man söka specifik information om just Ingrid Atterberg och Mari Simmulson, kan man ju alltid uppsöka denna blogg där en helt och hållet imponerande mängd föremål presenteras. Och Grödinge antik som presenterar en mängd fakta om konstnärerna och deras serier.
Pepita, Negro och tidigare visat fat för Åhlén och Holm.

5 kommentarer:

 1. Atterberg har blivit en stor favorit hos mig med tiden, älskar alla hennes serier med den här oglaserade basen och så mönster i (vanligtvis) vit glasyr.
  Pepitan med mintgrön glasyr är väl väldigt ovanlig? Snygg är den också! Negro är en serie jag gärna skulle börja samla på men tyvärr är det inte bara jag som fattat tycke för den så den brukar vara ganska dyr... Tänk en Negro-golvvas, kan det bli finare? :)
  Väldigt snyggt stilleben du ställt ihop, gillar massor!

  SvaraRadera
 2. Härliga vaser!!

  Både "Pepita" och "Negro" har till favoriterna i min samling.

  Trevlig blogg för övrigt!

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina allesammans! Jag har delar i alla de här serierna, en golvvas i Pepita eller Negro vore inte helt fel :-)

  SvaraRadera
 4. Stiligt värre! Kom nu på att jag ska beställa Formsagor...helt glömt det.

  SvaraRadera
 5. Samtliga mina delar är inköpta för ganska länge sen och inhandlade för max en spottsyver.

  Jag vet inte om den mintgröna glasyren är ovanlig, men fin är den i alla fall. Jag skulle gärna ha fler delar av alla serierna.

  Tack för uppskattningen :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också