måndag 8 augusti 2011

Bakluckeregn, nej jag menar loppis

I går styrdes bilen mot Hågelbyparken utanför Tumba där det var bakluckeloppis. För en gångs skull var jag rätt tidigt ute och jag halvsprang runt det inte alltför stora området i duggande regn medan familjen beställde lunch på caféet, eftersom vi behövde äta innan vi tittade på loppisen (skadad jag vet..). Men tur var väl det, för medan vi åt så öppnade sig himlen totalt och det höll i sig länge. Jag vet inte hur det gick med loppisen resten av dagen, men vi tog bilen hem efter vi hade ätit, och det här är vad jag hittade under mitt stressvarv;

Två härligt 70-tals-röda plåtburkar till mycket bra pris

Hjördis Olfors kruka i serien City till det facila priset av en tia (hurra)

Aldo Londis vas i serien Rimini blue för italienska Bitossi, också till en billig penning
Och till sist det kanske bästa fyndet (i tät kamp med krukan), en sån där pärlöverdragen glasskål som jag kommer ihåg från mitt barndoms 70-tal. Vilka gjorde dem, och vad har hänt med dem? Nu köpte jag den till min dotters rum, men jag måste säga att för mig är den ren och skär retronostalgi, jag blir så barnsligt glad när jag ser den. Är det nån som vill kännas vid den här typen av skålar? Jag hittar inget på nätet, men visst är det väl någon sorts hantverk!? Jag har inga gamla kvar att fråga, men nog hade min mormor en sådan i alla fall, och mormors granne, och..


6 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd, burkarna riktiga karameller och blomkrukan väldigt fin. Den blå vasen tänk så många sådana jag sett men inte ägnat mig åt så kanske har jag missat många fynd. Jag har sett en del skålar med pärlöverdrag på senaste tiden och visst är det nostalgi. Jag stannade hemma igår då det regnade och det var nog bra när man inte har bil :)

  SvaraRadera
 2. Det var ju inget misslyckat loppande! Det är tur att du har såna hökögon att du kan urskilja så mycket snyggt på så kort tid! :)

  SvaraRadera
 3. Oj oj vilka fynd ! Särskilt de tre första! Grattis

  SvaraRadera
 4. åh, citykrukan var ju ett fynd! jag gav nog strax över hundra för min. jag gillar även vägghyllan du visat sakerna på, snygg!

  SvaraRadera
 5. Men vilka grymt bra fynd! City-krukan och Rimini Blu-vasen är jag grymt avundsjuk på! Måste nog bege mig till Täby snart igen...

  SvaraRadera
 6. Min mormor hade en liknande skål. Det fanns också en lampa som var klädd i en "pärlmatta".Pärlorna finns kvar men inte själva lampan tyvärr). Skålen finns inte kvar heller så den åkte kanske till Erikshjälpen för tjugo år sedan. Gul plastskål var det i alla fall invändigt. :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också