onsdag 18 januari 2012

Jag har slagit till på en pläd

Ni vet hur lätt det är att ångra att man inte köpte den där grejen man såg, snarare än att ångra sig att man faktiskt köpte den. Jag går i alla fall och grämer mig över ett flertal grejer som kommit i min väg, men som jag inte köpt. Idag var det på väg att bli en sådan dag när jag tog en lunchpromenad till Stadsmissionen på Kungsholmen.

Under tiden jag var där dukades flera läckerheter upp på ett bord, men det jag speciellt fastnade för var en pläd. Tyvärr var priset alldeles för saftigt just nu, speciellt med tanke på att den var omärkt och hade tappat några kantstygn, så jag gick där ifrån tomhänt. Men så började jag tänka på det där med att ångra sig, så efter jobbet gick jag tillbaka med tanken att kosta vad det kosta vill, pläden ska hem till mig!


Och här är den! Tronar så fint på en fåtölj. Jag vågar inte riktigt tidsbestämma den, men visst andas den väl 50-tal till färg och form!? Kvalitén är fin, och den ser ren och fräsch ut, men jag tror att jag ska lämna in den på kemtvätten ändå. Eller hur tvättar man annars en gammal(?) ullpläd. Att jag betalade 400 kronor för den vågar jag knappt berätta för mig själv.

Ca 137 x 175 cm
Andra sidan

13 kommentarer:

 1. Jättefin pläd som verkligen ser ut att passa bra hos dig! Fåtöljen, ja jag kan nästan ge mig tusan på att jag har två likandana på vinden... :-)

  SvaraRadera
 2. Pläden är jättevacker och jag förstår om du vände om.

  SvaraRadera
 3. Helt rätt tänkt! Ursnygg! Lämna in på kemtvätt om du behöver tvätta den.

  SvaraRadera
 4. Snygg! 400 kr för en sådan unik inredningsdetalj är faktiskt inte mycket. Grattis!

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt mönster och fin färgkombination! 400 kr är kanske lite mycket när man snöat in på extrema loppisfynd, men skulle du köpa en nydesignad ullpläd så skulle den garanterat kosta mer. Och vara mycket tråkigare. ;)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker filten var snygg! Det känns som om jag har sett en likadan någon gång...kanske hos mormor...eller mammas moster, när jag var liten? Hm, minns inte riktigt.Det finns ju inget som värmer så bra som en yllefilt.

  SvaraRadera
 7. riktigt snygg! jag kan erkänna att jag också hade kunnat ge en rejäl slant (som den du gav) för en sådan fin pläd. jag har ju en, från tidstrands, som kostade mellan 200 och 300 på myrorna.. kan visa den i ett inlägg snart!

  SvaraRadera
 8. Som en englænder ville sige: When you´ve forgotten the price, the quality remaims.....Da jeg var barn i begyndelsen af 60erne så tæpper sådan ud, så tæppet skal nok være omkring 50 år gammelt. hilsen Helle

  SvaraRadera
 9. Pläden är verkligen jättesnygg!

  SvaraRadera
 10. Tack för kommentar hos mig! Jag använde fem lager lack på seriepallen.Har precis gjort den och hoppas det ska hålla. :)

  SvaraRadera
 11. Tack för kommentar hos mig! Jag använde fem lager lack på seriepallen.Har precis gjort den och hoppas det ska hålla. :)

  SvaraRadera
 12. Jättetjusig!! Och vilket bra citat från Helle ovan. Den ska jag komma ihåg när jag står och tvekar! :)

  SvaraRadera
 13. Tack för peppande kommentarer. Jag har redan glömt kostnaden, den var ju inte mer än vad en ny inte alltför dyr tröja ofta kostar!

  Jättebra citat Helle! Jag läste nyligen någon annanstans: varför inte köpa ett par skor per år som håller i tio år istället för tio par som håller ett år!

  Mer långiktighet och kvalitét!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också