söndag 22 januari 2012

Lördagslopping


En tur till Erikshjälpen i Vårby igår gav mig en bok, och glas. Och små bilar till Edtih för fem kronor styck, men de behövde inte komma med på bild.

Boken om Carl Malmsten är utgiven av Bonniers 1969 och skriven av Eric Wennerholm. Den innehåller förstås en del bilder på hans möbler, men utgör i första hand en levnadsbiografi. I förordet så säger författaren, jag citerar "Han har varit både ganska så road och ganska så blyg, när han tagit mig med på vandring tillbaka på livets stigar, och uppfriskande arg vid minnet av slöa reaktioner, icke minst från samhällets sida eller de sista dagarnas frälsta. Kanske kan boken en gång ge ledning för den som skall skriva om det sista halvdecenniets konsthantverkshistoria och Carl Malmstens plats i denna"

Ett coupeglas i petrolblå färg. Jag vet inte ursprunget ännu och har inte ansträngt mig. Kanske någon av er läsare har likadana? Glaset är svagt räfflat. 15 kronor gav jag för den.

Gröna höga glas av samma snitt som Benny på Porslinsbloggen hittade nyligen. Eligt Bennys info kan de vara från Lindshammar, men det vet man inte säkert. Säkert är att de är drygt 15 cm höga och kostade 15 kronor styck.


Den här skira glasburken gav jag lite mer för, 55 kronor. Jag har inte sett den förut och jag vågade knappt bära hem den så tunn den är. Den är i nyskick och svagt rökfärgad, 9 cm hög och 10 cm i öppningens diameter. Info mottages förstås tacksamt som vanligt5 kommentarer:

 1. De gröna glasen är så vackra. Jag har inte varit på Eriks hjälpen på länge, det är nog dags snart.

  SvaraRadera
 2. Mina föräldrar bor söder om stan så nästan varje gång vi besöker dem blir det även en sväng till Erikshjälpen i Vårby! :) Jättefina gröna glas!! Och trevlig bok! :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar verkligen just den där petrolblå färgen som skålen har! Så sjukt snygg just på glas. Och på allt annat :) De gröna glasen gillade jag verkligen också :)

  SvaraRadera
 4. det där blågröna coupéglaset.. helt i min smak, fick ett hastigt sting av avundsjuka! jag har ju en stor samling glas i den färgen och vid detta laget tycker man att man sett det mesta i den färgen, men ditt coupéglas är det första jag ser i sitt slag. kan tyvärr inte bidra med ursprunget!

  SvaraRadera
 5. Mycket fina fynd! Hoppas du hittar fler glas av den blågröna varianten, och burken - ja den är ju helt underbar!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också