söndag 19 februari 2012

Antikmässan light


Bara ett stenkast från den stora antikmässan i fredags pågick under några timmar antikmässan light hemma hos mig. Främst var det Porslinsbloggens Benny som hade saker att bli av med, och han kom med inte mindre än kanske 15 kartonger med prylar, och ett extra bord för säkerhets skull. Men det skedde även en del andra byten mellan andra retrobloggare.


Bordet dukades snabbt upp med diverse läckerheter och här i förgrunden ser vi en vas och två skålar av Anna-Lisa Thomson. Jag slog inte till på dem fast jag funderat på att börja samla. Jag förstår fortfarande inte  riktigt varför. Kanske insåg jag min begränsning efter ett för mig dyrare inköp på antikmässan, eller så var det lättillgängligheten som förstörde samlarlustan, jag vet inte. Halva grejen med samlandet är ju att leta, och att det ska ta lite tid. Men Benny, jag är  nog intresserad ändå..


Jag spekulerade också på mattallrikarna från Gefle som var i nyskick, men tror att det var Linda som har bloggen Dollybird Retro som slutligen slog till.


Vita krukor dukades upp i stora lass, främst för Stina skull, men vi var även några andra som såg till att Benny blev av med några krukor. Stina har bloggen Allt det gamla goda

De som var hemma hos mig och köpte/bytte/sålde förutom de ovan uppräknade var Stefan som har H55, Jan med bloggen Form55, Linda som har bloggen Porslinan, Erik med bloggen Faaglarna, Brittmari aka Randiga tråden och Maria från Gilas grotta. Det var så himla kul att träffa er irl. Hoppas vi ses igen!

Det får helt enkelt bli ytterligare ett inlägg om vad som hittade hem till mig den dagen. Stay tuned!

15 kommentarer:

 1. Åh, så mycket fint. Hade tyvärr inte möjlighet att följa med. Var rätt trött också efter en heldag på mässan.

  SvaraRadera
 2. Åh! Krukor! Är på jakt efter fina ytterkrukor till min växter. Fin blogg du har! :)
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Skulle också velat vara med men mor fyllde år och satt och väntade med mat! Hoppas att det kommer nya chanser :-)

  SvaraRadera
 5. Samma här - hoppas på fler Antikmässan Light!

  SvaraRadera
 6. Oj, missade ju både krukor och Wilhelm Bjerke-Petersen.
  Var det ngn som slog till på den lila vasen från Rörstrand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope, den lila Fasettvasen åkte hem med Benny om jag inte minns fel.

   Radera
  2. Ja, den ligger i en av lådorna!

   Radera
 7. Tack för att vi fick komma hem till dig i fredags, så kul! Tupperwarepartyn kan slänga sig i väggen, nu är det retropartyn som gäller! Bara att bjuda hem ett gäng likasinnade och sälja av alla retroprylar man vill göra sig av med - klockrent!

  SvaraRadera
 8. åååh tänk om jag också hade kunnat få vara med :D vad roligt ni verkar ha haft det! :)

  SvaraRadera
 9. Instämmer med Lilladockan: gud vad kul och mysigt ni verkar ha haft det! Nä, nu får vi Götlaborgare ta oss i kragen och anordna nåt vi med!

  SvaraRadera
 10. Roligt roligt!!! Detta måste vi göra om!

  Tallrikarna blev kvar hos mig, Dolly fick inte med sig dem, så är du intresserad så finns de kvar, liksom den gulgröna keramiken :-)

  SvaraRadera
 11. Vad trist att jag missade detta tillfälle, det hade varit roligt att vara med.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också