måndag 20 februari 2012

AntikmässORNA, köpt, bytt och fått


Stora mässans enda inköp blev en vas av, hör och häpna, Anna-Lisa Thomson. Det är den med tulpaner i på bilden. Priset 600 kronor avskräckte mig först, och inte lyckades jag pruta heller, men så här i efterhand är jag verkligen glad för att jag köpte den eftersin det verkligen är mumma för ögonen att ha två av samma sort.

I lampfoten som jag ju nyligen ropade hem på Tradera har jag nu egenhändigt lyckats byta elen, och den nytillverkade lampskärmen hade jag redan hemma, så den får duga tills jag kanske hittar en mer passande. Men nu till den lilla vasen framför.


Även denna är en trolig Ekeby och Anna-Lisa, även om den är omärkt. Visst passar de bra i hop. Den smög Porslinsbloggens Benny in i en hylla hos mig helt obemärkt. Tack snälla du!!


Lilla mässans bidrag blev desto mer omfattande som ni kan se på bilden ovan.


En italiensk vas och skål i maffiga blå färger. Nu är jag inte helt säker på att det är Aldo Londi, men om det är Londi så är det i alla fall inte serien Rimini blu som ju har ett annat mönster. Båda serierna är dock av samma typ och  när de står tillsammans är det lätt att tro att de är av samma skrot och korn.De gröna glasen som ju visat sig vara från Eknäs glasbruk har jag sedan tidigare, men nu har de förökat sig till 11 och fått ett blått i sällskap också. Jag såg dem förresten i en mörkare blå färg på stormässan. Jag la också beslag på små planteringskrukor, den i lavendelbått har jag inte sett förut.


Jag kunde inte heller motstå de söta assietterna i forma v en treklöver. De är stämplade EKEBY, men mer info än så har jag inte.


Den här lilla planteringskrukan fick jag av Stefan som har bloggen H55. Tack snälla du, jag blev jättglad!


Jag måste ha varit väldigt snäll på sistone, för helt plötsligt hade min lilla samling glasvaser fått ytterligare sällskap av den blå skira vasen längst till höger. Jag tror att den är från Elme glasbruk. Tack igen Benny :)


Benny lämnade också kvar en liten Ingrid Atterberg i min hylla som nog är från Atterbergs verkstad. Förstå att jag känner mig bortskämd!


Ur Bennys lådor la jag också beslag på de här besticken med vinylskaft. De är i nyskick, så jag är mycket nöjd. Jag hade inga av den här typen sedan tidigare, men går och letar då och då, men antingen brukar de vara för slitna eller så är priset fel.


Spana in den pärlbeströdda glasskålen till vänster, den är ny. När jag strosade runt på mässan träffade jag på Maria som har bloggen Prylodesign och webbshopen med samma namn. Hon hade sett den lilla skålen till höger på min blogg tidigare och tyckte att jag kunde få den här också som hon fått med i en större leverans. Tack så himla snällt Maria, jag blev så glad! Av Maria har jag tidigare köpt ett tyg som i slutändan visade sig vara gjort av självaste Göta Trägårdh för Strömma. Maria har nu avslöjat att om hon visste det då så hade hon nog inte sålt det. Det hänger som tavla i min dotters rum och jag beundrar det varje dag.

Jag vet inte mycket om de här små glasskålarna, men det är ett äkta konsthantverk och jag trooor att tanterna satt och pysslade ihop de små konstverken på 60-talet. Om du som läser har någon relation till sådana här små pärlbeströdda skålar så lämna gärna en kommentar!

Nu inser jag att jag har ytterligare ett par saker att visa,  jag får återkomma om det :)

13 kommentarer:

 1. Kära nån så mycket fint. Ja vasen såg jag hos dig otroligt vackert ihop med lampan.

  SvaraRadera
 2. Vilka fynd! Det river lite i loppishjärtat att jag missade både stora och lilla mässan. Men jag får ta igen det en annan gång helt enkelt. Vasen och lampan ihop blev i alla fall helt fantastiskt! :)

  SvaraRadera
 3. Va mycket fint!
  Såg nyss en annons på tradera med sex knivar,gafflar och skedar i vinyl i perfekt skick som gick för 186 kr. Det var ett kanonpris tycker jag. Skulle velat haft dom om jag hade haft en slant över.

  Minns de där pärlprydda skålarna från tant Sigrid! Hon som bodde tvärs över vägen hos mormor och morfar du vet. Jag, mormor och tant Sigrid satt i hennes murriga kök och hon hade alltid den där skålen på bordet med hårda pensionärsgodisar!

  Jäg är sjuk! Blir så trött! Jäkla dåliga luftrör man har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förknippar dem också med tant Sigrid! Krya på dig.

   Radera
 4. Det blev en hel del fint som hamnade hos dig till slut, jag är glad att du förbarmade dig över de italienska skönheterna för hos mig hade de nog bara hamnat i något skåp. Och jag såg att Benny smög upp ett par saker i din hylla, rackaren! ;)

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt inlägg!
  De där blåa italienska vaserna är ju inte av Londi, men väl av Bitossi. Om jag har förstått det hela rätt :-)
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info Maria, jag orkade ite riktigt kolla upp det när jag skrev inlägget :)

   Radera
 6. Dom vita vaserna och lampan är så vackra. Jag gillar även treklöverfaten så söta. Jag är jätteglad att du och din lilltjej gillade pärlskålen och Trillivippa berättade att hon settlillan hålla på med den under byteskvällen. Göta Trädgård ja, vilket tyg men glad att den sitter på din vägg :)

  SvaraRadera
 7. vasen du köpte hade jag helt klart också kunnat ge så mycket pengar för, det är en väldigt snygg serie. och så fin din lampfot som matchade till, var! jag var allt lite avis på den när jag satt där i hörnet på stolen och smaskade på kex med ost! tack igen för "lilla mässan"!

  SvaraRadera
 8. förresten, imorgon visar jag hela helgens inköp, från stora mässan via lilla mässan till min och jans loppisrunda på lördagen!

  SvaraRadera
 9. Dom vita Ekeby vaserna, ALT...gissa om jag är avundsjuk!
  Mimmi

  SvaraRadera
 10. Min mormor och morfar hade en såndär skål, en liknande. Men det var en gul plastskål i pärlhöljet.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också