onsdag 22 februari 2012

Auktion i folkets hus


Precis som att det inte var tillräckligt med allt ståhej kring Antikmässan förra veckan så upptäckte jag att det var auktion i folkets hus på söndagen. Där jag bor finns det inte mycket, vi har ingen affär eller någon pizzeria, utan det är ett ställe att bo på i första hand. Vill man göra annat så får man ta sig ett par minuter med buss eller bil någon annanstans. Men vi har ett Folkets hus! Och inte vilket Folkets hus som helst, utan ett mycket vackert sådant som härrör från 1930-talet.

Och i söndags var det alltså auktion där, klart jag var tvungen att gå! Det mesta var ointressant turligt nog, men när Stig Lindbergs uppläggningsfat ur serien Berså dök upp så kunde jag inte låta bli att ge mig in i budgivningen. Jag blev alldeles paff när budgivningen stannade på 225 kronor, vilket var mitt bud. Sen tillkom i och för sig slagavgiften så den faktiska kostnaden blev 275 kronor. Jag tänkte att jag skulle sälja vidare fatet på Tradera eftersom jag inte har något i Berså sedan innan. Men efter att ha levt med fatet på köksbordet några dagar känner jag att jag omöjligt kan göra mig av med det. Så kan det gå! 


Fatet har små repor i dekoren här och var, annars är det helt och fint utan missfärgningar.


I botten står det också Bohus. Vad betyder det egentligen?

7 kommentarer:

 1. i love bersa! it's so hard to find here, even in the north of germany :(

  SvaraRadera
 2. Bohus är modellseriens namn, jag hade med mig en grå skål i fredags, vet inte om du såg den, i alla fall hör den til samma modellserie.

  SvaraRadera
 3. Det var ett riktigt bra pris! Och jag vet hur det känns, man hittar en designklassiker till bra pris och tänker att man ska sälja vidare men oftast är de svåra att släppa. Gjorde samma sak med några delar Blå eld, men de är så fina så nu kan jag inte tänka mig att sälja...
  Och jag är klart intresserad av Bo B-skålen! :) Har inte en enda skål än så jag kan leva med lite nagg/repor. Och det stämmer att jag ska ta med Bennys kruka ner till Sandra med bloggen Livet på Sofieberg nästa gång jag åker till Blekinge.
  Ska självklart till Gustavsberg nästa helg så du får gärna ta med både kruka och skål då så kan vi ta en fika ihop! :)
  Du får se om du hittar något här som du vill byta till dig mot skålen, eller fundera på vad jag kan köpa den för.

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du vann den och den är väldgit fin.

  SvaraRadera
 5. jag tycker helt klart också att du ska behålla den. förstår varför du känner att du verkligen vill ha kvar den! berså må vara en lite uttjatad klassiker men nog tusan är den ju fin alltid! grattis till det fina fyndet! :)

  SvaraRadera
 6. grattis till fatet, bra pris du fick det för! förstår att du inte kan släppa det, när det väl kommit in i hemmet..

  SvaraRadera

Kanske gillar du också