onsdag 29 februari 2012

Lampfot

Vad har vi här?

Jo en lampfot signerad MB. Det betyder att den kan vara från Alingsås keramik där just signaturen MB förekommer, en signatur som i övrigt är oidentifierad
signaturer.se kan man läsa att AB Alingsås keramik grundades 1947 i stadsdelen Holmalund Alingsås av Halvard Oldberg och Hilding Carnemark. I början av 1950-talet började de snegla på Tilgmans keramik och kring 1953 tog keramiktillverkningen fart med bl.a. stor export till USA och andra länder. Keramikproduktionen höll igång till slutet av 1960-talet ungefär.


Just den här lampfoten fick jag för under hundralappen på Tradera, och utan sockel är den  22 cm hög. 

Jag är svag för lampor och skulle antagligen kunna samla på mig hur många som helst är jag rädd för. Den här har inte riktigt hittat sin plats hemma hos mig ännu, och framförallt så måste den ju få en passande skärm, och det vet ju alla att det inte är det lättaste att hitta. Elen skulle också behöva bytas, men det får nog bli ett senare projekt för det såg så svårt ut. Eller så är det kanske utmärkt pyssel att ta med till Loppistan på söndag, för det där med virkning är nog inte riktigt min grej.

8 kommentarer:

 1. Snygg lampfot. Förstår till fullo problemet med att gilla lampor.... hemmet översvämmas. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Men man får väl variera sig och byta då och då. Bara man har plats att förvara dem :)

   Radera
 2. nu börjar jakten på en passande skärm, eller? jag köpte två fina lampfötter i par häromdan, den låååånga jakten på skärmar har börjat och det är värre att hitta två än en, ju.. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis. Jag är dock inte främmande för att köpa en nytillverkad lampskärm i detta fall, men det är ju fortfarande svårt att hitta rätt!

   Radera
 3. Fullkomloigt älskar lampfötter i keramik. detta var ju också en riktig skänhet. Hoppas nu att du finner en riktigt passande lampskärm.

  SvaraRadera
 4. Tjusig! Och det kan ju vara lite trixigt att byta el i gamla lampor så det kan nog vara ett bra pysselprojekt till söndag - jag tänkte ta med mig lite virkning. :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också