måndag 27 februari 2012

Söndag på loppis i Kungens kurva


Det kunde jag väl aldrig tro, att jag skulle ha sådan tur att jag hittade Stig Lindbergs tekopp i LI-servisen med dekoren Prunus på en privatpersons loppisbord. Jag har ju ett gäng koppar med dekoren Spisa Ribb sedan länge, men tycker egentligen att dekoren Prunus som var i produktion 1962-1974 är finare. Koppen är i fint skick även om jag först trodde att örat var lagat. Men efter en omgång med kökssvamp och linoljesåpa så visade det sig vara lite krackelerat i glasyren bara.På samma bord fanns Hertha Bengtssons mjölkkanna i serien Rosmarin. Den är nio cm som högst och nio cm som bredast, så den tillhör inte minsta gräddsnipesorten. Efter att ha prutat 30 kronor betalade jag 110 kronor för koppen och kannan tillsammans vilket jag betecknar som ett prismässigt fynd!Slutligen så sprang jag på bestick i samma modell som jag köpte från Benny nyligen, och i lika fint skick. De var nog inte ett ett prismässigt fynd eftersom jag köpte alla 12 för 200 kronor efter lite prutande. Men å andra sidan så ville jag verkligen ha dem nu när jag redan hade några sådana, och för 12 kvalitetsbestick så är det ju en investering.

13 kommentarer:

 1. Vilket fynd! Prunuskoppen är ju jätteläcker! Gjorde själv prunusfynd för en tid sen och känner igen lyckokänslan. Det är ju inte så vanligt att de går att fynda.

  SvaraRadera
 2. Verkligen fyndiga priser! Jag gillar också Prunus, har en kaffekopp men inget mer! Ser fram emot när det blir min tur att hitta en på loppis :-)

  SvaraRadera
 3. Fynd, fynd, fynd, vilka fynd! Jag längtar så efter ett riktigt fyndarläge. Blir alldeles grön av avund på koppen :)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker så vansinnigt mycket om Prunus! Jag är uppvuxen med de tekopparna, och när jag började gå på loppis i gymnasiet, under senare delen av 80-talet, var några prunuskoppar bland det första porslin jag köpte.

  SvaraRadera
 5. Prunus-koppen är underbar!

  SvaraRadera
 6. Vilka fina fynd du har gjort! Prunus är så fin tycker jag, även om jag kanske inte är så inne på just den stilen. Men ett gäng Pomona har jag liggandes i en låda. Inte klokt egentligen :-)
  Borde kanske damma av dem. Må gott,
  kram Maria

  SvaraRadera
 7. Ojojoj, det var uppenbarligen en miss att stanna hemma i söndags! ;)
  Prunus är jättefin! Jag har bara några udda fat som jag har under blomkrukor men skulle inte bli ledsen om jag lyckades fynda några delar till bra priser.

  SvaraRadera
 8. Prunus trodde jag inte man kunde hitta på loppis längre. Grymt fynd.

  SvaraRadera
 9. ah, där hade man velat vara och rota. tänk att hitta en prunuskopp för ett sådant bra pris. lucky you!

  SvaraRadera
 10. Nog fyndade du ! Grattis!

  SvaraRadera
 11. Grattis till fina fynd!
  Härlig blogg du har!
  /Emma

  SvaraRadera

Kanske gillar du också