måndag 13 februari 2012

Saker som obemärkt smugit sig in


Det händer ju att det slinker med ett och annat som inte visats upp här på bloggen ännu. De senaste veckorna har jag t.ex. handlat på mig det ni ser på bilden ovan, men de har kommit i skymundan av alla ivriga inlägg om safaristolar, Anna-Lisa Thomson-alster och salt- och pepparutmaningar.

Kamerans lins har förresten fått en fläck som inte vill försvinna, den grå fläcken följer tyvärr med som ett litet spöke på alla bilder numera.


En gratängform från Gefle i modell TE(?) och glasyren Terra för 50 kronor. Den är 21 x 30 cm. Just gratängformar är lite av en bristvara i det här hushållet, så det var faktiskt ett helt och hållet praktiskt inköp.


Två stora vinetaskålar av Kjell Blomberg för Gullaskruf till sallad eller så. 20 respektive 22 cm i diameter. 75 kronor styck, kul!


En större assiett från Bo Fajans, 20 kronor


En gardinlängd i perfekt skick, 145 x 240 cm (kan förlängas till 250 cm). Jag har ingen aning om det kraftiga tyget är nytillverkat Ikea eller så, men en färdigsydd gardinlängd av bra kvalitét för 50 kronor känns ändå som ett fynd. Just den här vet jag inte om jag ska behålla, men jag tyckte det kändes dåligt att lämna kvar den åt slumpen ;). Är det någon tygexpert som kan hjälpa mig med identifieringen tro?

7 kommentarer:

 1. mer bo fajans åt folket! gillar verkligen dem. hade gärna haft den där assietten fast i ljusblått eller mintgrönt, så den passar i mitt kök!

  SvaraRadera
 2. Jag samlade på BO fajans assietterna ibörjan av mitt retrointresseoch om jag minns rätt så kallar man dom "Pingvin" men jag har faktiskt några som svarta kvar. Jag tror det är ett Borås tyg finns det ingen liten vit etikett med gul text någonstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info. Jag har inte sett någon text, men alla kanter är fållade så det är lite svårt att se.

   Radera
 3. oh, i do like the pastelplate! very nice!

  SvaraRadera
 4. De där gröna skålarna är riktigt fina!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också