lördag 11 februari 2012

Jag åkte på safari..


Ni vet när man faktiskt inte får. När man inte har råd. När man inte har behov. När man inte har plats.. Då kan man ge sig fasiken på att det dyker upp något som man helt enkelt bara MÅSTE ha. Idag var det en sådan dag. Jag blundade och hoppasdes att kortet hade täckning och upprepade min största shoppingursäkt tyst för mig själv, "jag har ju inte svultit ihjäl än, och jag kan ju alltid sälja av lite annat samlat". Och nu står den här hemma, safaristolen som troligen såldes av Ikea på 1960-talet.


Jag hittade den på Myrorna i Häggvik för 850 kronor. Knappast något pangpris, men för en möbel är det ju inte särskilt dyrt heller. Och en möbel är ju mer hållbar än ett par nya jeans, den här har ju hållit från 1960-talet och kommer att hålla många år än.Innan safarituren tog jag mig en tur till Erikshjälpen i Spånga och lyckades vara där ungefär när de öppnade. Men det var helt hysteriskt mycket folk därinne, något helt annat än om man går till butiken i Vårby, så jag köpte inget utan tyckte mest att det var jobbigt. Men det fanns ett fint vardagsrumsbord som man kan höja upp till matbord för det fina priset av 250 kronor tror jag. Jag var sugen på att köpa det för att sälja vidare, men orkade inte eftersom jag kände mig väldigt gravid och var ensam med lilla E i barnvagnen. Det hade kanske varit ett smart drag dock, eftersom det antagligen skulle ha finansierat en del av fåtöljen.

Nu hoppas jag att det inte finns några måsten på Antikmässan till nästa vecka, utan att jag kan nöja mig med att bara titta och inte köpa :)

13 kommentarer:

 1. Grattis! Vilken vacker stol och helt rätt resonerat om priset.

  SvaraRadera
 2. Supersnygg! Ibland måste man bara handla när man dyker på ett riktigt "fynd" :)

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygg stol! Du har helt rätt om priset. Det är så man ska tänka!

  SvaraRadera
 4. Stolen är jättesnygg, o den ser dessutom enormt skön ut också!

  SvaraRadera
 5. Tack för glada tillrop! Och det är sant, fåtöljen ÄR grymt skön också :)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med alla dom andra! Helt rätt och väldigt snygg!

  SvaraRadera
 7. Jättetjusig!! Du gjorde rätt som köpte den, tycker jag! :)

  SvaraRadera
 8. Absolut alla rätt där! Så snygg. Jag vill också åka på safari ;-)

  SvaraRadera
 9. Mycket snygg investering! Jag tycker du gjorde helt rätt och jag lovar dig att du skulle kunna sälja den vidare om du vill. Med fin förtjänst...så alltså har du tjänat på att köpa stolen :-) fniss...

  SvaraRadera
 10. Man gör ju sådana köp ibland, och det är ytterst sällan man ångrar dem!
  Så grattis till en jättesnygg fåtölj som ni kommer trivas med många år framöver!

  SvaraRadera
 11. Såna inköp brukar jag kalla "investering" ;-)

  SvaraRadera
 12. Oj det var verkligen ett fynd! Safaristolarna har jag sett gå under klubban på Bukowskis till priser som är långt ifrån lika blygsamma! Grattis till en ursnygg stol verkligen!

  SvaraRadera
 13. Yes, safaristolen är från IKEA och från slutet av 60-talet. Hade två sådana som student. Kul att se den...

  SvaraRadera

Kanske gillar du också