tisdag 27 mars 2012

Lycka är en samlingNär jag visade upp vasen som jag köpte på Retromässan så fick jag ett erbjudande om fler av samma sort av Peter som har bloggen Upsala Ekeby. Jag kunde inte motstå erbjudandet och nu har ytterligare två cremefärgade vaser ur Anna-Lisa Thomsons serie Lancett hittat hem till mig.

Den största vasen är så otroligt maffig och bortsett från ett par golvvaser är den nu den största vas jag har. Det har krävts lite eftertanke vart guppen ska komma till sin rätt bäst, och nu får den stå i det djupa burspråksfönstret och stoltsera. Jag är sjukt nöjd med den här samlingen faktiskt, men som vanligt vill mycket ha mer, och mer från just Anna-Lisa kan vara på ingång inom kort!

14 kommentarer:

 1. Wow, de är helt underbara! Tre är ju en samling och ett väldigt bra antal tycker jag. Tre är alltid snyggt ihop :)

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag säker på det jag tänkt ett tag, du ska ju självklart ha det stora fruktfatet som jag har undanstoppat i en låda också (om du vill), jag skickar en bild så får du se! Perfekt skick är det också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra, jag vill gärna se en bild!

   Radera
  2. http://2.bp.blogspot.com/_C7-q6-8ltbY/SmzLE0DUT2I/AAAAAAAAA60/hAYXID2lnOQ/s1600/ALT-fat.jpg

   Radera
 3. Mycket fint! Att samla är toppen! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin grupp! Hur många olika finns det i serien? Skall du försöka skaffa alla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt UE-boken ska det finnas fler delar. I boken Upsala-Ekeby keramik av Karin Söderlind finns just dessa tre representerade. Och Benny verkar ju ha ett fat också. Jag skulle nog inte banga fler delar om jag sprang på dem. Vill gärna åt den ljusgröna glasyren :)

   Radera
  2. Det var synd som jag sa, den lilla vasen hade jag i ljusgrönt, men Lovisa-Loppista köpte den av mig förra året i Kista...

   Radera
 5. Blev ju jättesnyggt!

  Alltid roligare med flera föremål ifrån samma serie!

  SvaraRadera
 6. Väldigt vacker serie och samling, klart du ska fortsätta leta efter fler delar! Ju fler desto bättre!! :)

  SvaraRadera
 7. Såg du min samling av Lancett ? Retroutmaningen ljusstake. Jag saknar en vas, som din minsta vas. Och så faten förståss, du har väl ett på G från Benny?
  Mimmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, hur kunde jag glömma att jag sett dem!?! Ljushållaren är ju så fantastisk, och förstås den vasen du har som jag saknar! Ja ett stort fat på G :)

   Radera

Kanske gillar du också