lördag 10 mars 2012

Retromässan del 1

 


Igår började Retromässan, den tredje i ordningen sedan starten för ungefär ett år sedan. Det var nog faktiskt vid den första Retromässan som mitt samlarintresse för glas och porslin eskalerade igen efter att ha varit ganska svalt under ett antal år.

Jag släntrade in på en ganska folktom mässa på sena eftermiddagen igår vilket var underbart skönt för mig eftersom jag inte gillar att trängas, och som höggravid är ju trängsel rena döden. Idag lär det väl bli mer rusch, hoppas jag i alla fall för mässarrangörerna och utställarnas skull.

Självklart fanns det mycket mumma för ögonen vilket ni ska få se på bilderna. Men om man jämför med första mässan kändes det som att det var rätt få utställare, jag hade gärna sett Stadsmissionen på plats t.ex. Annars var prisläget helt ok, det var inte antikmässanpriser, utan mer anpassat till eventet. Bra knep om man vill sälja mycket. Själv har jag som vanligt köpstopp på sådana här arrangemang, för när man samlar mycket är man ju i princip beroende av loppispriser. Men jag gick förstås inte tomhänt därifrån eftersom mässor är utmärkta tillfällen att kanske hitta det man eftertraktar mest. Det jag köpte finns med på bilden ovan. Kan ni gissa vad?

I det här inlägget får ni se bruksporslinet och keramiken.

Det fanns mycket Prunus på mässan, mer än sedvanliga Berså tror jag.

En karott som jag aldrig sett förut. 
Jag gillar de här uppläggningsfaten skarpt, men vad är det som skymtar till vänster?
Jo, ett skålfat med dekoren Picknick.. Det var också helt nytt för mig. Är det någon av er som har ett sånt?
Hos Wanjas Vardagsrum fanns de här Stig Lindbergkopparna med dekoren Verdi. Tjusigt  värre!
Stig Lindbergs vas ur serien Lazur fanns representerad. I somras hittade jag just den här modellen för 250 kronor på en loppis tror jag. Men jag hade inte tillräckligt med kontanter, och det fanns ingen bankomat på flera mils avstånd, så just den vasen blev någon annans fynd. Tänk om det är precis samma vas?!
Koppar från Gefle
Upsala Ekeby i vitt

Och så måste jag bara visa Anna-Lisa Thomsons Paprika, inte för att ni inte har sett den förut, utan för att den "bara" kostade 1200! Jag vet inte om den hade någon spricka eller så för jag undersökte den inte närmre, men till ytan såg den fin ut. Normalpriset på Tradera brukar väl vara 2500.

8 kommentarer:

 1. Jag ska dit idag! Ska bli jätteroligt!
  Emma

  SvaraRadera
 2. Kul att du visar så mycket fint. Själv har jag ingen möjlighet att gå.

  SvaraRadera
 3. Tack för rapporten för en som inte hinner dit denna gång! Trevlig helg! Och tack för senast!

  SvaraRadera
 4. Oj, så mycket fint och jag kommer på mig själv att jag på dom första bilderna av Stig L:s porslin så tittar jag mer på det röda fina tyget bakom i stället för porslinet: ).Jag tror du köpte någon av dom vita första känslan var den bulliga andra den höga eller kanske båda två. Kul med rapport från mässan! Ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var tyget bakom också fint. Jag ska visa upp fler textilier i nästa inlägg

   Radera
 5. Jag tror att du köpte den vita UE-vasen. Hade jag bott i Stockholm hade jag garanterat gått, men jag får sålla lite på mässorna och komma på Kistamässan istället. Resa, inträde och inköp blir dyrt om man skall åka på allt.

  SvaraRadera
 6. Ooooh, hade jag gått dit så hade jag nog slagit till på Paprika-vasen!

  SvaraRadera
 7. satt och kollade runt och hamnade på din blogg mest för bilden på "gurkfatet" picknick kan med glädje säga att jag har ett sånt
  det kom med på köpet när jag köpte en servis i början av 90-talet
  /susanne

  SvaraRadera

Kanske gillar du också