torsdag 12 april 2012

Ljusgröna fynd


Är det inte Anna-Lisa Thomson så är det främst gröna nyanser som gäller just nu. I bästa fall så är det en kombination, men kanske inte just idag när jag tog mig till Erikshjälpen i Vårby. Jag var där strax innan öppningsdags och konstaterade lite förvånat att det var en kö in. Jag undrade vad de andra var ute efter, men det var uppenbarligen inte samma sak som jag eftersom jag tycker att jag fick tag på några riktiga godbitar som jag upptäckte först på kanske tredje varvet.

När jag stod och tittade på blomkrukor så uppenbarade sig glädjande nog en stor vas från  Gabriel för 75 kronor. Den är ca 25 cm hög och i perfekt skick. Jag kunde knappt tro min tur, för jag tittar alltid efter gröna vaser utan något vidare resultat annars.


Väl hemma så fyllde jag vasen med blåbärsris som jag hämtat ute i skogen i helgen. Enkelt, men vackert nog.


Jag vet ingenting om märkningen 363. P. Vet du? Jag tror dock att jag sett denna vas på Tradera förut, men jag hittar inte igen den vid bildgoogling.


Nästa lilla fynd var ett läckert askfat som är mycket svagt godsstämlat med EKEBY och tre siffror. Det börjar med en 2a, men sedan kan jag inte se vad det står, än mindre fånga det på bild. Perfekt skick och endast 20 kronor, klart det fick följa med mig hem.


Bland blomkrukorna hittade jag denna gröna skapelse för 10 kronor. 11,5 cm hög och 14,5 cm i diameter. Som ni kan se av bilden nedan har jag en lite mindre lavendelblå kruka sedan innan som jag köpt av Benny på Porslinsbloggen.

Jag fick också med mig ytterligare några refflaassietter i klarglas för 10 kronor stycket och ett par ljusstakar i  mässing till en billig penning. Nu är ju ljussäsongen i principt slut, men erfarenheten säger att det blir mörkt och vinter igen, så.. Lite maniskt mycket handlat kanske, men eventuellt så inser jag att det inte blir så mycket loppis på ett tag framöver. När jag kollar i min kalender så står det att jag ska föda barn på lördag. Vi får väl se hur det blir med den saken, men hur man än vrider och vänder på det så är det nära nu :-)


8 kommentarer:

 1. Fina fynd! Hoppas att allt går bra för dig och babyn, det är riktigt spännande!

  SvaraRadera
 2. Vilka fynd!
  Spännande med bebisens ankomst :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Snygga fynd. Älskar också ljusgrönt!

  SvaraRadera
 4. Härligt med grönt och Grattis till dina fynd,

  SvaraRadera
 5. Fina grejer, jag har en hel del såna krukor, gröna, gula och vita i olika storlekar, men den blå (som inte passade här hemma) är den enda i den färgen jag sett!

  Spännande med bäbis igen, det är ju en upplevelse av stora mått, även om man bara är med :-)

  SvaraRadera
 6. Förresten är jag lite avundsjuk på dig. Du hittar alltid så fina saker. Du har verkligen blicken för det där :)

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint du hittade, grattis! Och spännande att det är så nära nu... :)

  SvaraRadera
 8. Mycket fint och stiligt! Hade jag sett vasen och fatet så hade jag fått svårt att lämna kvar dem trots att de inte är tyska :-)
  Och du vad spännande med bebisen!! Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera

Kanske gillar du också