torsdag 12 juli 2012

Heja loppisNorrland


Det är ett sant nöje att åka omkring på loppisar i Norrbotten. Denna gång visar jag fynd från Älvsbyn, Boden och Morjärv. I Morjärv hittade jag de gröna pinnstolarna av äldre snitt för dryga hundralappen tillsammans. Jag gillar färgen skarpt och kommer eventuellt nöja mig med att göra rent dem även om de nog skulle bli tjusigare om de målades om. Om man gillar att ha lite olika stolar kring sitt bord men ändå vill ha en viss enhetlig stil, är ju ett hett tips att måla eller lacka om sina olika stolar i samma färg. Jag skulle tro att det är Fanett och Lilla Åland som är de mest eftertraktade pinnstolarna på retrohimlen just nu, men jag gillar verkligen dessa lite mer snirkliga pinnstolar, och inte minst när man kan få dem så billigt.

I Älvsbyn råkade jag på en tillfällig loppis mitt i byn och där hittade jag en sockerskål i Stig Lindbergs modell LI från Gustavsberg och med Bibbi Bregers dekor Gul lotus. Jag frågade vad den kostade och säljaren frågade vad jag ville betala. En tia sa jag varpå han sa, då får du den för en femma. Kungligt tycker jag! Skålen är felfri och antagligen av senare datum. Dekoren användes 1958-1970.


I Boden var jag inne på Returide och köpte en taklampa för 20 kronor. Kanske ingen designklassiker, men för söt för att lämnas kvar till det priset.


10 kommentarer:

 1. Åh, jag blir sugen på en Norrlandsvända jag med :-)

  SvaraRadera
 2. Gillar också pinnstolar! Lite äldre är fortfarande överkomliga i pris!

  SvaraRadera
 3. Härliga tider! Så härligt att få se att det fortfarande går att fynda :)

  SvaraRadera
 4. GRATTIS till jätte fina fynd! Vet inte vilket som var bäst :)

  SvaraRadera
 5. Under 60-talet var det ju väldigt inne att måla gamla pinnstolar och andra allmogemöbler i högblankt i starka, klara färger! Jag tror att trenden spreds starkt framför allt av Lena Larsson i Allt i Hemmet. Mina föräldrar har precis sådana där pinnstolar i sommarstugan som hunnit vara både gula, röda och blå. Den broderade lampskärmen var ju ursnygg!

  SvaraRadera
 6. Verkligen fin fynd, grattis!
  /Kristina

  SvaraRadera
 7. Nu har jag hunnit läsa igenom alla dina inlägg som jag missat under flytten, och du har fyndat på friskt ser jag! Det är uppenbarligen Norrland som gäller i sommar, jag hoppas på lite tur i Dalarna nästa vecka. :)
  Och senapsglasen har jag med fått upp ögonen för tack vare tidningsreportaget, särskilt de äldre i art deco-stil. Vi får väl se om vi hittar några... :)

  SvaraRadera
 8. Skålen måste vara årets fynd! Jag gillar också stolarna. Det börjar bli svårt att hitta Fanett nu för tiden så man får se sig om efter andra varianter man kan tänka sig.

  SvaraRadera
 9. Ni verkar ha det riktigt trevligt och med många fina fynd på er resa :)

  SvaraRadera
 10. Min syster samlar på Lotus och har en megaservis. Men jag tror aldrig hon har hittat ngn del så billig. Vilket fynd!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också