måndag 16 juli 2012

LampornaNu har jag gjort det igen. Köpt lampor alltså. Det är som att jag aldrig kan få nog av dem och jag spanar ständigt efter snygga lampor på loppis, ständigt alltså! Och på senaste bakluckeloppisen, som var på Arcusplatsen i Luleå köpte jag både en taklampa och en elljusstake, båda för 20 kronor vardera. Riktigt sköna priser med andra ord.

Taklampan är i hårdplast och ska ha tillhört säljarens mormor. Jag har inte sett någon liknande förut, men gick helt klart igång på både utförande och form. Misstänker att den kommer att lysa upp taket med ett väldigt vackert mönster så jag tror att den kommer få hänga i vardagsrummet tills vidare. Det blir fint med en liten måne där.


Samma säljare hade också en fantastisk elljusstake i teak från Luma, jag har redan testat den och den fungerar perfekt. Jag tror att 20 kronor för den här också var ett prismässigt fynd. Bortsett från att mittenljuset har en liten mörkare rand är den i mycket fint skick. Finns det någon värdefull info om den som formgivare eller så tro? Jag har själv ingen koll på om det finns namn bakom Lumas lampor.

Nu är det dags att lämna Norrbotten för den här gången. Med mig härifrån har jag också ett par andra grejer, bland annat en högst oväntad gåva från en före detta kollegas föräldrar, men den ska jag visa upp på hemmaplan igen. Och tack vare att min svåger varit så snäll och kört alla föregående loppisfynd hem till Stockholm redan så finns det förhoppningsvis utrymme att fortsätta loppistouren som nu går mot södra Dalarna. Och vi ses på färden!

9 kommentarer:

 1. Men gisses vilka fynd, jag gillar både lampan och ljusstaken. Taklampan var väldigt orginell jag har heller aldrig sett en sådan. Hoppas ni har det jättebra!

  SvaraRadera
 2. Men vilka fynd du gör! Både utseende- och kostnadsmässigt! Grattis!
  Mimmi

  SvaraRadera
 3. Fantastiska fynd! Tror det blir jättevackert ljus med den taklampan :)

  SvaraRadera
 4. Vi har också köpt på oss för många lampor. Men de kommer passa perfekt i det huset som vi ännu inte har köpt. För om vi skulle hänga upp alla så skulle det bli en mindre lampaffär.
  Så jag förstår precis hur du tänker och känner ;)

  SvaraRadera
 5. Jag är också lite lamptokig. Önskar såå att det fanns fler lamputtag i taket och fler ställen att ställa ut lampor på än vad det gör :)

  //Therese

  SvaraRadera
 6. De enda lampor som jag ångrat att jag köpt är de jag köpt nya på lamp-affärer. Alla dessa nya likadana (Cottex heter väl de vanligaste?) som återfinns i alla affärer.
  Helt annat är det med loppislampor! Taklampan var jättesnygg, elljusstaken likaså!

  SvaraRadera
 7. Kanonfynd! Lampan har jag aldrig sett förut men jag tror också på att det blir ett vackert sken ifrån den. Adventljusstaken känns både väldesignad och exklusiv så att att bara betala 40 kr är ju otroligt! Den säljaren måtte ha haft ett stort behov med snabba affärer - jag hade själv blivit jätteglad av att köpa vid den bilen!

  SvaraRadera
 8. Jag köper också lamor - hela tiden! Din lampa var otroligt snygg, sätt gärna in en bild med den på plats så vi får se hur fint den lyser.

  SvaraRadera
 9. Ojojoj så fina!! Taklampan var supersnygg och elljusstaken - ja, den tycker jag såklart väldigt mycket om eftersom jag har en i nästan samma modell fast utan el. ;)
  http://porslinan.blogspot.se/2011/01/akta-bangkok-teak.html

  SvaraRadera

Kanske gillar du också