tisdag 24 juli 2012

Lite bling bling


Där min mamma bor i Söderbärke finns ett litet Kupan, som ju drivs av Röda korset, och som alltid har fantastiska priser. Det är sällan det är öppet när jag hälsar på, men den här gången lyckedes jag pricka in ett besök. Därifrån gick jag 22 kronor fattigare och med en liten påse i handen vars innehåll ni ser ovan. Det billigaste var Gunilla-krukan från Upsala Ekeby som kostade 2 kronor! Jag har haft en likadan tidigare som gått i kras. Den köpte jag på Stadsmissionen på Kungsholmen för 80 kronor så på något sätt känns det som att jag fick lite upprättelse nu.

Det lite bubbliga och svagt grönfärgade senapsglaset hittade min tvååring till mig så jag kan glatt konstatera att hon redan nu vet vad som gäller! Och är hon så här bra redan nu, hur kommer det då inte vara om några år?

Kaffekopparna som jag misstänker är från 1970-talet är roliga tycker jag. De är engelska, men faten som kom med dem är märkta Bavaria. Jag vet inte hur det ska se ut egentligen, men de passar rätt bra ihop ändå. Kanske vet någon av er läsare hur faten ska se ut, eller har någon mer info om kopparna? Jag ska ha kopparna framme på en hylla i köket eftersom jag tycker de är så himla dekorativa. De är som lite bling bling helt enkelt.
3 kommentarer:

  1. Vilka fynd! Gunillakrukan är en av sakerna på alltid-leta-efter listan. Blir fint med kopparna framme, oavsett ursprung.

    SvaraRadera
  2. Sjukt snygga koppar! Älskar siffrorna, de var riktigt vackra. Jag har glasunderlägg i samma stuk med liknande vackra siffror. De är dock tyska om jag inte minns helt fel :)

    SvaraRadera
  3. Du är så himla bra på att hitta fynd! Det är bara att bocka och gratulera :)

    SvaraRadera

Kanske gillar du också