onsdag 22 augusti 2012

Det lilla bordet


På väg från Luleå söderut stannade vi och fikade på hembygdsgården i Örnsköldsvik. Förutom trevliga och pratglada tanter och farbröder som serverade och gjorde mackor åt oss, fanns det också en liten loppis i ett härbre och där hittade vi ett litet bord som vi fick för femtio kronor. Det hade tidigare fungerat som telefonbord hemma hos en av tanterna, men med dagens teknik så försvann väl kanske den funktionen. För att få plats med bordet i bilen så gjorde vi platt paket av det ala IKEA och det var ju mer än praktiskt, för då var det lätt att börja med uppfräschningen av bordet igen när vi kom hem.


Bordsbenen var rätt nötta så vi köpte en burk bets, som var i lite mörkare brunt än den ursprungliga och betsade benen ett varv.


Skivorna var fina och behövde inte slipas, så de fick bara en omgång olja.

 

 Fint va! Tänk vad man kan få för femtio kronor fortfarande. Nu hoppas jag bara på att jag ska ta mig samman och restaurera de andra fyra borden som står i kö för att få uppleva lite glansdagar igen.

7 kommentarer:

 1. Snyggt, billigt och så härligt retro! :)

  SvaraRadera
 2. Det var jättesnyggt, och så billigt!Jag gillar lampan också!

  SvaraRadera
 3. Va fint det blev!
  Telefonbord måste ju vara helt utdött. När jag arbetade i en möbelbutik för bara 8 år sedan sålade vi några. Sen gick de ur sortimentet året därpå.

  SvaraRadera
 4. Gulligt bord. Lampan passar väldigt bra till också, snyggt!

  SvaraRadera
 5. Underbart bord, snyggt arbete av dig också att få det så fint igen.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också