onsdag 29 augusti 2012

Garanterat Lindberg


 Idag promenerade jag till en lokal loppis och fick en sådär otippat stor utdelning enligt mig själv, för totalen 220 kronor. Det här är ju ändå Stockholm och alla pjäserna är i mycket fint skick. Färgmatchat blev det också vilket ju är en ren bonus.

Nu är jag inte säker på att jag ska behålla sakena, men jag kunde inte lämna dem, och nu när de väl är hemma så blir det svårt att slitas från dem. Så är det alltid för mig. Jag tänker ibland att vissa saker jag hittar till fyndpriser ska säljas vidare för att på så sätt få lite bidrag till mitt samlande, men hittills har jag inte lyckats särskilt bra. Jag är helt enkelt som en skata och retroprylarna är mitt blingbling!


Först ut har vi två stora tekoppar i nästintill nyskick av giganten Stig Lindberg himself. Modellen heter LL och dekoren Åland med tillverkning 1962-1970. Tekopparna är 7 cm höga med 10 cm i diameter och faten mäter imponerande 18,5 cm i diameter.Ugnsformen som till synes är oanvänd tror jag tillhör Gunnar Nylunds Rörstrandsserie Gratina, men här med dekoren Canaria. 35x20 cm stor.


De här vackra skira selterglasen med tung botten tyckerjag är superfina. Jag tar tacksamt mot hjälp med identifiering. De är 7 cm höga.


Slutligen kunde jag inte låta bli de två glasvaserna till det förmånliga priset av 10 kronor styck.  Man kan få för sig att de är likadana vid första anblicken, men de har faktiskt en nyansskillnad som jag tror att jag lyckats fånga på bild. Även här saknar jag kunskap om ursprung, men de är nog ganska vanliga tror jag.

9 kommentarer:

 1. Formen är som du säger Nylunds modellserie till Gratina och har Marianne Westmans Canaria-dekor!

  Kopparna var fina tycker jag, kanske inte min modell, men dekoren var prima för en som älskar kombinationen vitt, svart och turkost:-)

  Vaserna kan jag för ovanlighetens skull inte svara på var de kommer ifrån...känner varken igen form eller glasfärg. Antagligen nåt av de mindre glasbruken eller de som jag har dålig koll på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså du känner inte igen dem, det var otippat. Tycker själv att de ser ut som sådana du visar upp hela tiden, trodde jag alltså :)

   Radera
 2. Kan inte hjälpa till med vaserna.
  Jag tycker att det var jätte fina och många fynd för de pengarna.

  SvaraRadera
 3. Jag hade tre glas i modellen du visar (tror det är samma i alla fall) i klarglas, krashade tyvärr 2 av dem när jag skulle ta dem till mitt loppis, vet inte vad det är men tycker att de känns som kristall.Dina som var färgade var ännu snyggare :)Fina fynd!

  SvaraRadera
 4. Oj vilken utdelning! Allt är jättefint. Har aldrig sett kopparna förut.

  SvaraRadera
 5. Vilka fyna fynd du fick med dig hem. Gillar tekopparna iom den enkla dekoren skulle kunna tänka mig sådana fast med färger såklart :) Ungsformen läcker och glasen ljuvliga.

  SvaraRadera
 6. Såg ett set med salt, peppar och kar med trälock i stil med gratina. Väldigt lika. Ganska söta. Fanns på Myrorna Hornsgatan idag, för 15 kr delen. De var omärkta. Påminde lite om Gabriel. Har du vägarna förbi så kolla.

  SvaraRadera
 7. Det är samma för mig, jag köper och tänker mig att jag ska sälja vidare, men när de väl står där hemma hittar jag både en och två anledningar till varför jag ska behålla... :) Tack för tipsen på ställen att fynda i Sthlm, nu ska jag ge mig ut i regnet!

  SvaraRadera
 8. Jag letade länge efter ditt inlägg med "selterglasen", visste att jag sett dem hos dig : )Jag hittade likadana idag och fick hjälp av de duktiga i retro-nätverket på facebook. Det är "Palett" från Kosta! om du vill kan du kika på mina på http://loppisloella.blogg.se/

  SvaraRadera

Kanske gillar du också