måndag 3 september 2012

Årets Täbybesök avklarat, och det med bravur

 

Den loppisfria helgen avslutades med ett besök på Täby bakluckeloppis trots allt. Och jag måste ju säga att Täby levererar rätt fett, trots att jag dök upp en timme innan stängningsdags, och trots att jag inte ens han skanna av alla loppisborden. Jag undrar vad som fanns där tidigare under dagen bara med tanke på de fina grejer som jag fick med mig hem för ca 200 kronor.

Jag gick alltså därifrån mer än nöjd, och jag tror att ni förstår varför när ni ser den här taklampan. Bingo! tänkte jag när jag såg den, och Bingo! tänkte jag igen när den blev min för det pris jag erbjöd, nämligen 100 kronor. Jag kan inte hitta någon märkning på lampan så den får stå som okänd tills vidare.


 Just nu hänger lampan i köket i brist på bättre ställe, men den gör sig nog inte riktigt rätt där.


På väggen i köket hänger nu också den här skärbrädan/ostbrickan  från Gustavsberg. Okej, den är ganska naggad i kanterna, men för tio kronor så kommer den att förgylla ostkvällarna vid många tillfällen framöver. Vissa grejer får helt enkelt ha patina utan att det gör så mycket.


Jag blev också så himla glad när jag sprang på det här bokstödet i metall. Det var faktiskt en grej vi verkligen behövde och den pryder redan sin plats i bokhyllan.


En Jenny-kruka från Steninge/Rörstrand har jag sedan tidigare, men jag kunde inte lämna den. Kanske får den plats bredvid sin storasyster, eller så hittar den hem till någon annan.


Galgar kan man ju knappast få för många av och extra glad blir jag åt sådana här fina klädda galgar, dessa kom i mindre modell, samt tre stycken resegalgar i ett skotskrutigt fodral. De ska helt klart följa med på nästa resa jag gör. Fiffigt värre måste jag säga.


Jag sprang också på en grön liten Ekebyvas som stod halvt gömd i en blomkruka, men det hjälpte inte för jag kände igen den direkt. Jag har nämligen en likadan vas i vit glasyr sedan tidigare. Godsmärkningen är svag och jag har inte lyckats tyda numret på någon av vaserna.


Och så var det den vinröda 23 cm höga vasen signerad Bekå som i Birger Åström. Jag har en i svart matt glasyr sen tidigare. Två glasblock fick också följa med. Osäker på var de kommer i från, kanske Lindshammar(?)


Slutligen måste jag bara visa mitt fynd för en krona. Det minsta senapsglaset för Slottssenap från Limmared, märkt med L A.2. Glaset kom med ett lock som säljaren hävdade hörde dit. Men jag tycker att det kanske sitter lite väl löst på glaset. Enligt tidningen Retro så var det dessutom plåtlock till senapsburkarna. Hur ska man veta?


10 kommentarer:

 1. Vilka bra fynd! Bok-stödet gillade jag extra mycket!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Den loppisen är bara så bra :)
  Fika snart?
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Men guuuuud så mycket fint för ynka 200 kr!!! Täby galopp evrkar vara ett riktigt fyndställe som jag hoppas att jag kan besöka någon gång i framtiden :)

  SvaraRadera
 4. Kul att se att det går att göra så fina fynd en timme innan stängning :) Jag var där också men mycket tidigare och till en början hittade jag ingenting men på andra varvet så fick jag fylla vagnen. Det är lika bra att inte veta vilka fynd som fanns innan man kom.

  SvaraRadera
 5. Wow vilken fyndardag. Helt fantastiska grejer!

  SvaraRadera
 6. Så mycket fint för en billig peng och så i slutet dessutom.
  Vore en dröm att komma dit men bor alltför långt ifrån.

  SvaraRadera
 7. Oj, oj! Vilket snyggt bokstöd!

  SvaraRadera
 8. Vi fick en bra dag och sålde en hel del men när dagen var slut så var mors bil stendöd och bärgare tillkallades, tyvärr räckte det inte med startkablar!
  Tips: Har du ett vekt batteri, låt inte dörrarna på bilen stå öppna hela dagen :-)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också