torsdag 22 november 2012

Mera franskt


På antikmarknaden i Milly fastnade jag för klädhängaren som nu hux flux hänger hemma i vår hall. Jag har ingen aning om vart den kommer i från, säljarna pratade inte engelska, och jag pratar tyvärr inte franska, så jag kan bara fantisera om dess bakgrund. Kanske har den hängt i foajén på en lokal biograf?


Pricken över i är helt klart de fastnitade siffrorna på tjockt papper.


Det var bra att vi fick hem den i alla fall, för det ledde till en upprensning i hallen och i en garderob som nu får svälja skor och de flesta ytterkläderna. Och det kan ju liksom aldrig vara fel.


Under den loppisfyndade spegeln som i samband med hall-makeovern fick komma ut från längst in i en annan garderob, så hänger en Parissouvenir modell äldre som jag rotade fram ur en låda där alla saker kostade fem euro på samma franska antikmarknad.
I samma låda hittade jag också den här högst retro kalendern med UK design. Det är en sådan där som man snurrar fram uppgifterna på. Vem orkar göra det idag kan man fråga sig? Nå, jag är beredd på att göra ett försök. Då och då i alla fall.Både Paris-souveniren och kalendern såg jag till att få på köpet när jag köpte ritdockan nedan. Vad tycks? Jag tycker den är helt fantastisk och oerhört dekorativ. Jag får erkänna att det är det närmsta en skulptur som jag har. Gillar verkligen det mörka träslaget, och även här kan man ju alltid fantisera om att den tillhört någon av konstnärerna som vistats i Barbizon och som ju ligger nästgårds från Milly-La-Foret. Avslutningsvis får jag visa en kalender från 1964 som jag köpte på samma marknad. Den är fylld med Parisbilder och varje vecka representeras av ett foto. Kanske något av dem åker upp på väggen framöver.5 kommentarer:

 1. Drömmen är att åka runt i Frankrike med en Citroën HY och lasta den full med fynd.
  Jag gillar hängaren.
  Mycket.

  SvaraRadera
 2. Håll i hatten vilken tjusig hängare! Nu blev jag lite avis faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken häftig hängare! Jag skulle inte säga nej till almanackan som är från mitt födelseår :)

  SvaraRadera
 4. Så mycket fint. Hängaren är helt klart ett riktigt fynd!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också