måndag 31 december 2012

Årets bästaSamlarmässigt har jag haft ett bra år och det är fasiken inte lätt att välja ut favoriterna bland allt mitt retro bling bling. De ovanliga gröna tekopparna i dekoren Groblad från Gefle formgivna av Barbro Löfgren-Örtendahl är dock en stor favorit. Mitt ursprungsinlägg om dem kan ni se här. Nästa år har jag förhoppning om att få tag på en annan sak av Barbro Löfgren, från hennes tid på Konstfack. Spännande värre! Ja, ni fattar förstås att jag återkommer om det när det är dags.


Stig Lindbergs Berså är ju en välkänd klassiker, men själv har jag aldrig hyst någon direkt önskan att ha någon del. Tills jag ropade in uppläggningsfatet ovan på en lokal auktion i början av året vill säga. (Läs mer om det här.) Jag köpte det till ett ganska bra pris och funderade på att sälja det vidare, men fatet växte till en favorit och det står alltid framme, jag älskar att titta på det. Berså har helt klart växt i mina ögon samtidigt som jag tror att populariteten i viss mån börjat sjunka på annat håll. Det gör inget för mig, men jag är inte mätt på Berså. Alls faktiskt.


Årets mest otippade fynd var att hitta en tekopp i dekoren Prunus, också Stig Lindberg, på en bakluckeloppis. Det känns näst intill omöjligt att hitta en sådan skönhet i perfekt skick för knappt 100 pix. Men det gjorde jag. Jag blir lycklig varje gång jag ser koppen när jag öppnar köksskåpet kan jag säga! Här kan ni läsa mer om själva begivenheten.


Och så har vi Safarifåtöljen förstås. Ett impulsinköp på Myrorna norr om stan och som är ett av mina bästa någonsin. Jag använder den nästan varje dag och fullkomligt bara älskar den. Den kommer nog aldrig att lämna mitt hem. Den svarta Philpslampan i metall bakom har ju blivit en annan favorit. Här och här kan ni läsa närmre. Ser ni kudden i fåtöljen förresten. Den fick jag i julklapp av min man. Det är Stig Lindbergs tyg Pottery. Underbart!Årets största prismässiga fynd får nog sägas vara golvbokhyllan som är köpt på en loppis i Dalarna för osannolika 50 kronor. Den stoltserar i vardagsrummet som vår tv-möbel genom att nedersta hyllplanet tagits ned. Läs ursprungsinlägget här. Vacker och användbar och återanvänd, det är den röda tråden i det hela.

Fast prismässigt har bokhyllan fått konkurrens av ett litet bord vi köpte i somras för 50 kronor och som jag noterade gick för 1500 på Tradera igår. Vårt bord kan ni se här.

Så, nu vaknar strax familjen och det har det blivit dags att ta sig an årets sista dag. Jag vill önska er alla ett riktigt Gott nytt år! Vi ses igen på det nästa.

15 kommentarer:

 1. De där kopparna är ju bara underbara. Ett riktigt fint fyndår. Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Fina saker! Stolen är ju en favorit.

  SvaraRadera
 3. Härligt fyndår! Gott Nytt!

  SvaraRadera
 4. Lycka till i jakten på nya fina fynd, hoppas vi syns snart :-)

  SvaraRadera
 5. Tack detsamma hoppas du hittar lika fina fynd nästa år. Kopparna är så fina.

  SvaraRadera
 6. Så många fina fynd du gjort. Bersåfatet är riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 7. Jag önskar dig ett Gott Nytt Reto År! Lycka till i jakten på nya fynd.

  SvaraRadera
 8. Vilket trevligt fynd-år som du har haft! Kaffekopparna känns spännande att dricka ur! De är verkligen fina.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 9. Gott nytt år till dej också! Och tack för alla härliga blogginlägg! Jätte fina fynd du har gjort...hoppas på fina fynd även 2013 :)

  SvaraRadera
 10. Fina fynd! Hoppas 2013 blir lika bra!

  SvaraRadera
 11. Got Nytt År och vilka fynd du gjort! Jag hittade 8 Prunus fat för en hundring men saknar kopparna;) Lycka till 2013!

  SvaraRadera
 12. grodblad blir min favorit bland alla dina fantastiska fynd!
  Hoppas du/vi får ett ännu vassare fyndår 2013.

  SvaraRadera
 13. Groblad är sååå fin kopp! Aldrig sett på någon loppis! God fortsättning!

  SvaraRadera
 14. Så fina saker! Din koppsamling börjar bli stoor va? Hoppas på ett fint och fyndigt 2013!

  SvaraRadera
 15. mycket trevliga koppar, har aldrig sett den dekoren innan! ses vi på älvsjömässan? jag kommer upp!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också