måndag 24 december 2012

En återanvänd julI år är första gången som jag firar julafton i mitt eget hem. Det känns stort, och kanske också på tiden, jag är ju ändå 39 år :) För första gången har vi också en julgran, antagligen mest för att vi har barn nu, och man genom dem kan få återuppleva lite av den där julstämningen som man själv hade som liten.

Men hur som helst vill jag slå ett slag för att även köpa begagnat när det kommer till de mer praktiska sakerna till hemmet, som t.ex. julgransfot, julgranspumlor och julgransljus. Loppisarna svämmar formligen över av inlämnade saker som säkerligen utgjort ett överskott i folks hem. För oss var det självklart att handla de julsaker vi tyckte att vi behövde second hand, det blir ju både billigt och miljövänligt. Vi köpte allt vi behövde till julgranen för under hundralappen på Röda korset och Erikshjälpen, kan det bli bättre? När vi var på erikshjälpen i Vårby i lördags för att handla en julgransbelysning så var det väldigt lite folk där och vi passade på att fika i deras lilla fik och kände oss sådär härligt avskärmade från den julstress och kommers som det antagligen rådde inne i stan.

På Erikshjälpen så noterade jag att de sänkt priset med det halva på en snygg 60-talshylla som stått större delen av hösten där. Eftersom priset nu var rimligt så köpte vi den till barnrummet eftersom där behövdes bättre förvaring och bättre plats för att rita och måla och sånt. Det känns i och för sig lite risky att sätta in en sån fin hylla i barnrummet, men den har ju hållt i femtio år redan och förhoppningsvis håller den femtio år till med lite omvårdnad.Nästan alla barnens saker har vi köpt begagnat, man kan verkligen hitta så otroligt fina saker som t.ex.
böcker och pussel till inga priser alls. I år kommer det också att bli en och annan återvunnen julklapp.


Och som avslutning på detta lite präktiga inlägg så vill jag önska er alla en riktigt god jul utan stress och med god mat. Nytt på julbordet för i år hos oss är vegetarisk sill gjord på aubergin, det blir spännande att smaka!


9 kommentarer:

 1. GOD*JUL önskar Erica sin retrovän :-D Hoppas att vi får chansen att träffas fler gånger!

  SvaraRadera
 2. God jul från Falun!

  Visst är det ett bra tänk: att utnyttja hemmets stora överflöd av saker, ett gott syfte att lämna in såväl som att köpa in då det bidrar ofta till välgörenhet och just det där att man sparar ju ganska mycket på att återanvända begagnat.
  Vi lever ju i en kommersiell värld där saker tappar så fort i värde och uppskattning. Som tex.det där med barn och leksaker,,,Hoppas att det kommer att bli fler som värderar tänket större,,,

  SvaraRadera
 3. Präktigt, visst, kanske, men gamla grejer är ju oftast mycket finare i hantverket och har en helt annan känsla än nyproducerat (om man inte ska köpa svindyra nya saker). Så vi fortsätter väl att även under 2013 köpa second hand - av vilket skäl det än må vara?!

  SvaraRadera
 4. God fortsättning! :)

  //Therese

  SvaraRadera
 5. God fortsättning! Vilken snygg hylla. och vilken bra grej med second hand klappar! Jag gav också bort några såna.

  SvaraRadera
 6. Underbar hylla och kloka tankar om julen!
  Nästa vecka kan vi kanske slå till på en fika. Jag messar dig! Kram!

  SvaraRadera
 7. För mig tog det 47 år att fira egen jul;) jag körde en del återanvända bokklappar. Och God fortsättning på julen och så önskar jag ett GOTT NYTT ÅR 2013! Önskar dig många fina fynd under året som kommer, roligt att följa bloggen!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också