tisdag 29 januari 2013

Årets första bakluckeloppis ägde rum i ett mörkt garage


Ett sängbord som andas 1930- eller 1940-tal tror jag. Det är tillverkat av ett ganska blont träslag , lackat, och har en tjock glasskiva som hyllplan högst upp

Njae, jag vet inte jag. Det här med bakluckeloppis i garage är ju egentligen en ganska otrevlig historia. Ändå var jag på Liljeholmens köpcenters bakluckeloppis i söndags. Det var kallt, det var mörkt och det var antagligen himlans dålig luft att andas. Trångt var det också, men det får man ju räkna med förstås, det är ju inga konstigheter. Det är ju kul att det är så populärt att gå på loppis tycker jag eftersom jag vill att fler ska se second hand som ett självklart alternativ. Men hur som helst, trots den där lite obehagliga stämningen som jag tycker ett mörkt garage inrymt i ett bergrum innehåller så var det ju så roligt att få gå på loppis igen, för det var faktiskt ganska länge sen sist nu. Jag träffade också på Emma, och det är alltid lika kul!

Jag hade med mig barnvagn och hade svårt att komma fram till alla bord, men lyckades ändå gå därifrån med en fin brosch i tenn, några fina gamla pepparkaksformar, ett sängbord och en förvaringslåda som innehöll broderigrejer och annat bra och ha. Broschen och pepparkaksformarna kom inte med på bild idag dock.

Sängbordet är till min sida sängen och ersätter en pall som jag hade innan. 150 kronor fick jag det för.


Jag ville egentligen bara köpa lådan, men säljaren behövde den till innehållet som skulle säljas av. Då erbjöd jag mig att köpa hela kittet för en hundring och fick en massa småjox på köpet. Ingenting som inte går att använda dock.

Lådan innehöll diverse snören och band, och spännen till skärp och lite sybehörsgrejer. Det blir fint till olika framtida pyssel med barnen
Innehållet har dock fått flytta till andra lådor, för den här lådan ville jag ha i min garderob för att fixa förvaringen av några väskor och sockor. Praktiskt, och mycket finare än att de bara ligger löst på hyllan kan jag tycka.

3 kommentarer:

 1. Längtar till loppisar jag med. Jag håller mig dock ett tag till för jag håller på att megarensa så att vårens/sommarens fynd ska få plats på en till början tomma hyllor i förrådet. Vilken fin låda! Hade gjort likaledes som du!

  SvaraRadera
 2. Det var kul att träffa dig också. Ber om ursäkt för att jag verkade stressad. Blodsockret låg på noll efter klättringen och så skulle jag hinna med två loppisar till.
  Finfina fynd du gjorde. Själv hittade jag ingenting i garaget (som är en omysig plats...håller med om detta).
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Inte helt oväntat så gillar jag lådan (med innehåll).
  Sängbordet var superfint. Perfekt med glasskiva. :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också