torsdag 24 januari 2013

Grandiosa tekoppar av Percy


Jag tycker de här tekopparna är så trevliga att jag inte kunde låta bli att köpa dem när jag kom över dem. Det är Arthur Percys AB modell med dekoren Grand. Grand som går i ljusblått och guld kom 1949.

Kopparna kräver sin tekanna dock, för en kopp te tycker jag är alldeles för liten i den här storleken.Fast nu när jag har köpt dem måste jag nästan göra mig av med annat. Kanske är det mina Rosmarin som får ge vika i stället. Dem har jag bara två av, plus två fat, och det är ju ändå lite roligt att ha fyra av samma sort för en gångs skull. Vi får se.

5 kommentarer:

 1. Yes! Grand, den där servisen har vi, och tekannan är inte jättestor men ursnygg=)
  Det skiljer 1,5 cm på kaffekoppen 9 cm och tekoppen i diameter, men tekoppen 10,4 är väl lite för liten för jag vill ha rätt mycket te=)
  Min jumbokopp är 15,5=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken koll på millimetrarna :) de är hur som helst väldigt goda att dricka te ur. Men jag har tyvärr inte rätt kanna till dem.

   Radera
 2. Älskar formen på de här kopparna! Har stått och hållit i dem många gånger och varit så sugen, men låtit bli eftersom jag inte är någon tedrickare. Så vad säger du, passar de till kaffe? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att de mest är te, men nog kan de vara kaffe också, om man gillar att dricka det med "tunn" porslinsvägg. Det kanske till och med känns lite festligare så :)

   Radera

Kanske gillar du också