fredag 4 januari 2013

Årets första fynd. I ett väldigt trevligt sammanhangIgår så fikade jag med Emma (Tant Emmas bravader) och Maria (Gilas grotta) på Valands café på Surbrunnsgatan. Inredningen är densamma sedan caféet öppnade 1954 och ägarna likaså. Vi hade en jättetrevlig stund på det mest passande ställe för retrofantaster man kan tänka sig!

Medan Emma hade lite bråttom till sin träning så passade jag och Maria på att smita in på Stadsmissionen som ligger i kvarteret bredvid, och då hade jag turen att hitta en våffelvas i den stora storleken för 80 kronor. Jag säger tur, för det är faktiskt ganska sällan jag springer på dem på loppis. Första gången var i en håla på västkusten, och då köpte jag en grön våffelvas för 50 kronor. Den jag hittade i går är blå, som inte tillhör favoritfärgen, men jag kunde ändå inte låta bli att köpa den, för det kändes så himla passande i sammanhanget och efter fikat med andra retrobloggare.

Jag tycker att våffelvaserna är lite barnsliga till sin form, lite sådär tonårsaktiga på något sätt. Men jag tror att de är fina med tulpaner i, och har man dem stående i ett fönster så reflekterar sig ljuset väldigt fint i dem. Våffelvaserna är formgivna av Paul Kedelv för Reijmyre.
5 kommentarer:

 1. Jag håller med att det är svårt att hitta en våffelvas. Jag har aldrg stött på någon trots många års ständiga loppisbesök :( De gjorde sig fint tillsammans i de färgerna.

  SvaraRadera
 2. Härligt fynd, det är nåt speciellt med våffelvaserna som gör att man måsyr (och ska) köpa dem!

  SvaraRadera
 3. Så skoj att ses igen! Och vilket bra fynd du gjorde! Jag gjorde inga inköp efter vi sa adjö. Kram till vi ses igen!

  SvaraRadera
 4. hade gärna hittat en sådan vas. Gillar dem i alla de färger jag sett. Men min favorit är nog ändå blå.

  SvaraRadera
 5. jaha...kanske har jag gjort bort mig! köpte den blåa vasen för 5kr. Den var riktigt äcklig. Gammalt fett och ofräsch men diskade den och den var helt felfri...sålde den vidare. Kanske borde behållit den....nu när jag ser fler ihop. :)

  SvaraRadera

Kanske gillar du också