tisdag 22 januari 2013

En lampa vars sken värmer när det fryser i skafferiet

Det är så kallt att jag fått stoppa grönsakerna i kylen eftersom de riskerar att frysa i skafferiet. Konstigt va, men så är det när man bor i en femtiotalslägenhet med kallskafferi. I övrigt tycker jag det har varit så roligt att läsa om allas småbord i bloggutmaningen. Det är inte klokt vad många fina bord det finns. Det är ju lite synd att man inte kan ha alla själv.


Jag har ju helt klart fler lampor än bord och för ett tag sedan såg jag en riktigt retro retrolampa på Blocket som jag inte kunde motstå och som nu hänger över köksbordet. Den vita innerkupan är av vitt glas och den orangea yttre skärmen är av plast och blir som en perfekt kombo tillsammans. Den yttre skärmen kan  man dessutom ta bort om man vill ha en mer sparsmakad framtoning. Jag vet ingenting om lampans bakgrund, men efter lite googlande så har jag sett en likadan med gula plastdetaljer. Gissningsvis så rör vi oss väl på 1970-talet, eller vad tror ni? Just den här materialblandningen av plast och glas är väl inte så vanlig? Eller det är kanske på lampor som det förekommer främst?8 kommentarer:

 1. Måste få gratulera till den superläckra och vackra lampan. Riktigt fin.

  Passar perfekt där den hänger!

  SvaraRadera
 2. Jag hade en grön som jag sålde på årsta Mercado i somras! Kan ju inte behålla alla jag hittar! Jag lyckades googla fram en bild åå en gul!

  SvaraRadera
 3. Superfin både med och utan plasten. Perfekt färgklick i köket!

  SvaraRadera
 4. Läcker lampa! Lampor kan man inte få för många av :)

  //Therese

  SvaraRadera
 5. Tjusig! Passar utmärkt till den grå väggen.

  SvaraRadera
 6. Verkligen jättefin! Kan tänka mig att ljuset i den blir riktigt härligt också.

  SvaraRadera
 7. Underbar lampa helt i min smak!

  SvaraRadera

Kanske gillar du också