onsdag 29 maj 2013

En del här och en del där.

Man samlar på sig en del här och en del där, och förr eller senare så inser man att det har blivit ett helt kuvert och kanske mer därtill, och att det inte alls kostat många slantar. Det är en av de roliga grejerna med att gå på loppis.

Vad har du samlat på dig utan att direkt tänka på att det börjar bli en samling eller servis?

På bilderna ser ni mina delar av Hertha Bengtssons Blå eld för Rörstrand. Kanske blir det fler delar vad det lider. Jag köper dem bara när jag hittar dem riktigt billigt, för då kan jag inte låta bli, även om jag inte målmedvetet samlar på dem.

4 kommentarer:

 1. Blå eld är ju bara så fin. Så enkel men ändå med det lilla extra. Fantastiskt att man kan samla på sig en helhet för små pengar!

  SvaraRadera
 2. Blå eld är en av de vackraste serviserna jag vet, men jag har aldrig lyckats att hitta en enda del på loppis, bara på dyra mässor och liknande. Mycket Vereco har jag hittat utan att jag alls egentligen samlar på det, har bara köpt för att det varit jättebra pris och kanske någon annan vill ha det :)

  SvaraRadera
 3. Så var det för mig också. Hittade en hel del blå eld billigt. Men insåg när jag flyttade att jag har minst en servis för mycket, så "Porslin & Nostalgi" fick köpa allt för samma pris som jag hade gett - vilket var otroligt billigt jämfört med vad de brukar kosta på mässor och i antikhandeln.

  SvaraRadera
 4. Faktisk Blå Eld precis som du. Har mest blå och vita delar en en grå och en röd har letat sig in i samlingen också.

  SvaraRadera

Kanske gillar du också