söndag 26 maj 2013

Megaloppis i Gustavsberg


I strålande sol åkte jag och Emma till Gustavsbergs megaloppis. Smart drag, det var ju inte så många som ville vara inne en sådan dag och konkurrensen var säkert stor med säsongspremiären på Täby bakluckeloppis. Och man kan ju börja fundera litegrann, är loppis så poppis och många just nu att publiken inte längre räcker till? I går var det i alla fall köparnas marknad snarare än säljarnas tror jag. Men jag hoppas att de många trevliga säljarna fick en bra dag med en massa sålt i slutändan, för om man säljer själv vill man ju helst inte komma hem med grejerna igen.

Själv var jag lycklig över att hitta tekoppen Adam i Stig Lindbergs populära modell för Gustavsberg. Jag har velat ha en så mycket att jag haft en vag tanke om att köpa en helt ny. Gissa vilken kopp jag dricker mitt morgonkaffe ur idag, aaah!

Jag fyndade också en mattallrik av samme populäre Lindberg. Det är min andra del Berså, men min första inköpt på loppis.


Här är porslinsgrejerna jag kom hem med. Blomkrukorna, Gunilla i fronten och en annan Ekeby i bakgrunden fick jag för ynka fem kronor tillsammans.

Jag köpte också en vas från Upsala Ekeby till samlingen. Utan att ha kollat upp  fakta så tror jag att det är Vicke Lindstrands modell och den har jag inte sedan tidigare.

Och här är de andra små inköpen, en mindre kasthylla, en apoteksburk utan etikett och en parfymflaska i glas med detaljer i förgylld metall

Är det någon som kan något om gamla parfymflaskor? Jag spekulerar i hur gammal den kan vara,  kanske är 1920-30-tal rimligt att tro? 


11 kommentarer:

 1. Tycker jag också. Hade hellre varit en pigg köpare och inte en halvkrasslig säljare denna dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ändå att försäljningen gick bra, det är roligt att sälja, men roligast är ändå att vara köpare :)

   Radera
 2. Oj, så fina fynd du gjort, grattis! Parfym flaskan var otroligt vacker och detaljrik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Parfymflaskan är häftig, och helt unik i sitt slag i mitt hem.

   Radera
 3. Vi hade urskoj! Och det roliga är att vi båda gjorde så finfina fynd.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Härligt väder och loppis är två favoriter=)

  SvaraRadera
 5. trevlig ekebyvas där, den har jag inte men en del andra. den hade man med andra ord gärna lagt vantarna på! hehe. så fort jag kommer till stockholm en söndag så blir det täby galopp! nån sån jättebakluckeloppis har vi inte här.

  SvaraRadera
 6. Ser ut som det var ett bra drag att välja Gustavsberg. Fin fina fynd! Ses vi i Täby 8 juni då retrobloggarna ska sälja prylar??

  SvaraRadera

Kanske gillar du också