fredag 24 maj 2013

Rött för det röda, eller eller bara rött för det rödas skull?

Vem är jag att stå emot åtta stycken intensivt röda glas från Reijmyre när de uppenbarar sig på Stadsmissionen för 50 kronor styck? Jag har aldrig tänkt att jag skulle samla på dem, men nu står det alltså åtta stycken i mitt skåp. Det ger mig intensiva dagdrömmar om en trädgårdsfest med bål serverade ur dessa glas. Nästa sommar kanske, kanske har jag en trädgård då..

Lorry heter glasen, och om man ska lita på Jan som har bloggen Form55 är det Jonny Matsson som formgivit dem.

EDIT: Det är omtvistat vem som är formgivare, ibland tillskrivs de Monica Bratt eller Björn Trädgårdh också. De ska ha funnits med i katalogen redan 1953 och Jonny M började vid bruket först 1958.

Som vanligt är det svårt det här med glas!3 kommentarer:

 1. Nej, det skall det inte vara. Vissa tror det men de fanns redan innan han kom till Reijmyre. Ingen vet säkert. Det är inte Monica Bratt heller.
  Riktigt fyndpris! Du måste ha kommit precis när de packades upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får konstatera att de heter Lorry och är från Reijmyre :) jag är förvånad att de stod kvar, då de sa att glasen kommit in dagen före. 50 kr tar de som standard på de flesta glas numera.

   Radera
 2. underbar färg! har förkärlek för röda ting just nu. Gillar verkligen den varmt röda färgen. Måste åka förbi Reijmyre i sommar. Dom har ett museum. Ska fråga om jag får ta lite bilder...

  SvaraRadera

Kanske gillar du också