lördag 4 maj 2013

Loppissäsongen har startat.

..Och eftersom jag alltid ska hålla på att maxa vad jag än tar för mig så kom jag hem med bilen fullastad idag vilket i sin tur borde innebära totalt loppisstopp för resten av månaden, kanske.

Dagen spenderades i Uppsala med omnejd och inledningsvis mötte jag upp min syrra för att besöka Röda Korset och Stadsmissionen i centrala Uppsala. Ingen av dessa bjöd på några fynd för min del så vi fortsatte färden mot Örsundsbro eftersom syrran visste om en ganska bra loppis där. På vägen dit gjorde vi ett spontanstopp när vi såg en klassisk loppisskylt längs vägen, eller det vill säga skylten sågs mitt under en omkörning så det var bara till att bromsa in och vända om.

Örsundsbro hade våryra idag och loppisstånden duggade till våran stora lycka tätt där. Trots att vi kom dit rätt sent så fick jag med mig en hel del därifrån, bl.a. en fin gulmålad byrå för 100 kr som förstås varit finare i sin teakskrud en gång i tiden, men jag kunde ändå inte motstå hur härligt gul den var nu. Fast man får ju hoppas att den målades om för att den redan var ohjälpligt förstörd.. Jag fastnade också för en utdragssäng för 300 kronor, denna målad mintgrön, och förhoppningsvis kan lillkillen sova i den om inte allt för länge. Tre djupa tallrikar i Rörstrands Linda fick också följa med till det glada priset 15 kr.

Efter fynden i Örsundsbro kände jag mig rätt nöjd och började bila hemåt igen, men eftersom loppisdjävulen ändå drog lite till (man måste ju passa på när inte hela familjen sitter i bilen) kunde jag ändå inte låta bli att ta en viss omväg till en loppis utanför Grillby som jag bara sett skyltar om förut. Väl framme så stod det stängt på skylten och med viss besvikelse så skulle jag till att börja vända bilen hem igen. men då blev jag invinkad och jag var inte sen att följa den inviten. Det var en rätt stor och fin loppis i ett uthus med flera rum och övervåning och det fanns en himla massa bråte att rota bland. Bland annat så hittade jag några apoteksburkar i brunt glas till väldigt bra pris och det var kul för jag är fullkomligt galen i bruna glasflaskor av olika slag just nu, som alla andra förstås, för det är ju inte så lätt att va unik.

Riktigt nöjd blev jag också över att hitta en Åkerblomsstol som jag prutade ner till 200kr. Å vilken skönhet! Den här är av en modell som har en ganska bred sits och hög rygg.

Ja, det här var en bra start på säsongen och jag känner att jag idag nästan har loppat tills jag skäms. Det är underbart och skrämmande på samma gång att loppa så mycket som man egentligen inte behöver. Det är ju så sjukt kul med loppisar, som en enda stor skattjakt faktiskt.12 kommentarer:

 1. Vilka härliga fynd! Så skönt att säsongen äntligen är på gång :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt med att loppandet är igång på riktig! Finfina fynd. Byrån är ljuvlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är byrån grym. Och 100 kr var ett grymt pris!

   Radera
 3. Fina fynd! Har själv en byrå i samma gula färg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det känns helt plötsligt mycket självklart att en måste ha en gul byrå :)

   Radera
 4. Byrån är så himla häftig! Jag loppade också så att jag skämdes i helgen, men det där kan man ju inte riktigt kontrollera, eller? ;) Ibland hittar man hur mycket som helst, andra dagar ingenting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vet inte vad det är med det där uppdämda loppisbehovet. Och det svårt att välja när man hittar mycket fint till bra pris. :)

   Radera
 5. Härligt när loppis och fyndsäsongen satt igång..fina fynd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt. Frågan är hur man ska kunna välja bland alla loppisar :)

   Radera
 6. Byrån var ju helt fantastiskt fin! Men så är ju gul min favoritfärg också ;) Jag personligen har inget emot teakmöbler som målats om, men bäst är de ju om de var i dåligt skick och inte gick att rädda förutom med färg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med fullständigt. Men ibland när man ser en målad teakmöbel är det som att den är inslagen i ett papper, man vet precis hur den ser ut därunder och vill bara slita fram den ;)

   Radera

Kanske gillar du också